Majbrasan på Ålstensängen är en älskad tradition. Ändå har det varit svårt att hitta arrangörer i år. Foto: Per-Olof Gråd

Hurra! Majbrasan i Ålsten blir av – räddning från oväntat håll

Den älskade majbrasan på Ålstensängen låg pyrt till i år när ingen ville ställa upp och arrangera det hela. Men i sista stund kom räddningen från oväntat håll.

  • Publicerad 16:44, 18 apr 2017

I februari rapporterade Bromma Tidning att den traditionsenliga majbrasan på Ålstensängen inte såg ut att bli av. Ålstensskolans föräldraförening, som arrangerat brasan i flera år, ville lämna över facklan – men ingen såg ut att vilja ta den.

– Det är jättetråkigt. Vi försöker fortfarande hitta folk, men hittills har vi inte fått någon respons alls. Jag tror inte folk riktigt förstår att det kanske inte blir av, sa Mina-Niqole Sandberg, till Bromma Tidning då.

Va?! Blir det inget valborgsfirande i Ålsten?

Men nu tar elever i klass 8B på Höglandsskolan över arrangemanget och ser till att våren sjungs in i Ålsten även i år.

– Det är en fin tradition och det vore synd att sluta med det. Det har varit otroligt bra uppstyrt tidigare och vi hoppas att vi kan göra det lika bra, säger Leo Gerdén, en av eleverna i 8B.

Känns det nervöst?

– Lite. Det är ju massa människor som samlas där och man vet inte vad som ska hända, men jag hoppas att det kommer gå bra. Vi är taggade och vill att det ska bli av.

Tack vare 8B i Höglandsskolan blir det valborgsfirande på Ålstensängen i år också. Foto: Privat

Samlar till klassresa

Eleverna har precis satt igång med planeringen tillsammans med sina föräldrar. Genom att arrangera majbrasan hoppas de kunna samla in pengar till en klassresa till Gotland i slutet av nian.

– Framförallt hoppas vi kunna gör det genom att sälja sockervadd, popcorn, fiskdamm och allt sånt där. Sen kan man också donera pengar för att vi anordnar det här, säger Leo Gerdén. 

Vill du hjälpa?

Eleverna söker sponsorer som kan hjälpa till att ordna med högtalare till eventet så att Västerleds kyrkokör hörs ordentligt. Har du möjlighet att ställa upp eller har du något bra tips? Hör av dig till Erica Olivius, förälder till en av eleverna, på erica.olivius@gmail.com.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Man åtalad för mord på kvinna i Vällingby

"Erkänner att han bragt henne om livet" Det var i februari som en man greps misstänkt för mord på en kvinna – efter att han själv ringt polisen. Nu åtalas mannen.onsdag 25/4 17:20

Flera bilinbrott i Bromma senaste tiden

"Händer nästan varje dag nu" Just nu får polisen in anmälningar om bilinbrott i Bromma nästan varje dag. Främst rör det sig om parkeringar i anslutning till köpcentrum och mataffärer.onsdag 25/4 16:43