Husen som kan bli Telefonplans nya silhuetter

75 våningar högt med plats för 700 bostäder. Nu har du möjlighet att säga ditt om omtalade Tellus Tower och flera andra projekt vid Telefonplan.

  • Publicerad 10:09, 7 nov 2014

Det byggs i en rasande fart i området kring Telefonplan. Och mer kommer det byggas. Nu pågår planerna på tre nya kvarter: Telefonfabriken, Tvålflingan och Timotejen. Totalt handlar det om cirka 3500 nya bostäder och utöver det butikslokaler, nya torg och parker. Just nu kan du tycka till om några av projekten, däribland omtalade Designens hus, Tellus Tower och The Brick.

Tellus tower och The brick

Vad: Tellus Tower, ett 75 våningar högt hus med 700 lägenheter, butiker och restaurang. Parallellt visas planerna på att göra om Ericssons före detta kontorsbyggnader till drygt tusen bostäder, butiker och hotell. Enligt planen kommer det att byggas tätt och husen kommer variera mellan 2 och 24 våningar.

Tyck till: Samråd pågår till och med 19 december. Samrådsmöte med öppet hus hålls 18 november, klockan 17-20. En kortare presentation kommer att ske 17.30 samt 18.30. Stadens tjänstemän finns på plats att svara på frågor före och efter presentationerna. En modell över planförslaget kommer också att finnas på plats.

Var: Mötet hålls i Ericssons före detta lokaler på Tellusborgsvägen 87. Förslaget visas också på Tekniska Nämndhuset, Fyrkanten, Fleminggatan 4, Stockholm och Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Telefonvägen 30.

Designens hus

Vad: Tre nya kvarter med omkring 150 bostäder med verksamheter i bottenvåningarna. Enligt planen blir byggnaderna 4-9 våningar höga och byggs på den plats där det så kallade Designens hus står idag. I förslaget ingår också att göra om LM Ericssons väg, och att förändra torgytan. Design och nytänkande är ord som återkommer i planerna.

Tyck till: Samråd pågår till den 28 november. Förslaget visas på Tekniska Nämndhuset, Fyrkanten, Fleminggatan 4 och Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning, Telefonvägen 30.

Länkar och info finns även på www.stockholm.se/telefonplan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bo Kaspers älskar sitt Enskede: ”Här finns en intellektuell vänster-känsla”

Nyheter Gör sig redo för show på Cirkus När de började för snart 30 år sedan stack de ut med sin musikstil – jazz på svenska. Nästa vecka är det premiär för Bo Kaspers nya krogshow på Cirkus.lördag 20/1 22:23

Man misshandlad i södra Stockholm under fredagen

Nyheter Förd till sjukhus efter rån En man har misshandlats på en gångväg mellan Bagarmossen och Skarpnäck. Polisen finns på plats och vill komma i kontakt med vittnen.fredag 19/1 15:51