Hyllade CG:s öppnar gatukök i Vallentuna

Restaurangen CG:s i Danderyd har utnämnts till bästa restaurang i Norrort. Nu öppnar CG:s ägare en restaurang i gatukökets lokaler vid torget. – Det här är magiskt, säger Carl Gustaf ”CG” Forssbeck.

  • Publicerad 13:37, 10 okt 2017

Just nu jobbar Carl Gustaf ”CG” Forssbeck och hans bror med att blåsa ut gatuköket vid Tuna torg. Resultatet ska bli – ett nytt gatukök.

– Men det ska inte bli som dagens gatukök, omoderna och opassionerade, det är en sorts standardisering, eller så blir det thaikiosker. Vi ska ha superkvalitet till bra pris, en meny ska kosta 95-100 kronor, säger CG Forssbeck.

LÄS ÄVEN: Amerikanskt koncept öppnar i Järnas gamla lokaler

Han har drömt om att starta gatukök i 2,5 år och legat i förhandling om gatuköket i Vallentuna i åtta månader. Nyligen blev avtalet klart.

– Nu blir det full frontal, vi ska leverera en av Sveriges bästa hamburgare och korv.

Eget läskmärke

Dessutom blir det ett helt eget läskmärke i ”kiorren”.

– Läskblandningen är framtagen av mig och min bror. Den är jättegod, ett ambitiöst försök att göra coca cola bättre. Det är lite våghalsigt, vi kommer bara att köra vår egen dryck.
En skillnad mot restaurangen som CG Forssbeck driver i Danderyd (vid Enebyängens handelsplats) är att det inte blir några pizzor i Vallentuna.

LÄS ÄVEN: "Katastrofalt" utbud - då hotar Andreas att flytta

CG Forssbeck hoppas att Vallentunaborna ska ”omfamna det här” och testa.

– Det här är magiskt, det är det här jag lever för. Både jag och min bror, som driver det här tillsammans, har varit entreprenörer i tio år. Jag passar inte för att vara anställd, jag hålls tillbaka då. Det här är drömmen för mig.

De räknar med att öppna inom några månader.

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen nedringd efter kraftig smäll i Täby

Nyheter Grannar larmade vid 23.30 Det var många personer som larmade polisen vid klockan 23.30 under torsdagen efter att en kraftig smäll hörts på Åkerbyägen i Täby.fredag 23/2 9:14

Säkerhetsrisk i Vallentuna ishall – vakter kallas in

Nyheter "Man har inte vetat hur farligt det är" Taket i ishallen i Vallentuna är brandfarligt. Så till den grad att väktare och brandvakter kallas in.torsdag 22/2 17:16