BORTA. Den första regnbågsfärgade parkbänken i Rissne har plockats bort efter att den vandaliserats två gånger. Bänken var en av totalt sju som målats av sommarjobbande tjejer i ett projekt som syftar till att ge kvinnor mer plats i det offentliga rummet. Foto: Felicia Karlsson

I morgon kommer Pride-bänken

Under Rissne Pride i morgon fredag kommer en regnbågsfärgad bänk i metall att levereras.

  • Publicerad 17:25, 15 jun 2017

Ett lämpligt tillfälle för kommunen att manifestera att alla är välkomna.

Efter förra årets attack mot en regnbågsfärgad bänk utlovade kommunstyrelsens ordförande Mikael T. Eriksson (M) en som inte ska vara lätt att förstöra.

Nu kommer bänken i metall att köras till Rissne torg på fredagen under Pride-picknicken och monteras ordentligt nästa vecka.

– Vi funderade på ett bra tillfälle, så att man inte bara åker upp en onsdagsmorgon och skruvar upp den. Detta är ett lämpligt tillfälle för kommunen att manifestera att alla är välkomna, säger han.

Varför har det tagit ett år att hitta ett bra tillfälle?

– Bänken levererades för ett halvår sedan, visst hade vi kunnat stå där och frysa i januari allihop...

Precis som arrangemanget Rissne Pride ska vara fritt från partipolitik menar Mikael T. Eriksson att bänkinstallationen också är det.

– Det här är inte stämplat Moderaterna eller majoriteten; detta är stadens bänk, säger han.

Bänken kommer inte ha samma placering intill centrumhuset som den tidigare bänken, men ställas någonstans på Rissne torg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Team Hasselborg klara för OS-final

Sport De svenskarna curlingdamerna har nu minst säkrat ett OS-silver. Team Hasselborg, från Sundbybergs CK, är nu klara för OS-final på söndag.fredag 23/2 14:30

Klartecken för öppna förskolan i Rissne

Nyheter Efter en borttappad ansökan var framtiden oviss för Rissnekyrkans öppna förskola. I går beviljades bidraget av förskolenämnden.fredag 23/2 12:27

Kommunen tar Frösunda till domstol

Nyheter Sundbybergs stad har krävt Frösunda omsorg på 27 miljoner kronor i skadestånd. Vårdbolaget anser inte att de är ersättningsskyldiga och nu är fallet i domstol.torsdag 22/2 18:19