BORTA. Den första regnbågsfärgade parkbänken i Rissne har plockats bort efter att den vandaliserats två gånger. Bänken var en av totalt sju som målats av sommarjobbande tjejer i ett projekt som syftar till att ge kvinnor mer plats i det offentliga rummet. Foto: Felicia Karlsson

I morgon kommer Pride-bänken

Under Rissne Pride i morgon fredag kommer en regnbågsfärgad bänk i metall att levereras.

  • Publicerad 17:25, 15 jun 2017

Ett lämpligt tillfälle för kommunen att manifestera att alla är välkomna.

Efter förra årets attack mot en regnbågsfärgad bänk utlovade kommunstyrelsens ordförande Mikael T. Eriksson (M) en som inte ska vara lätt att förstöra.

Nu kommer bänken i metall att köras till Rissne torg på fredagen under Pride-picknicken och monteras ordentligt nästa vecka.

– Vi funderade på ett bra tillfälle, så att man inte bara åker upp en onsdagsmorgon och skruvar upp den. Detta är ett lämpligt tillfälle för kommunen att manifestera att alla är välkomna, säger han.

Varför har det tagit ett år att hitta ett bra tillfälle?

– Bänken levererades för ett halvår sedan, visst hade vi kunnat stå där och frysa i januari allihop...

Precis som arrangemanget Rissne Pride ska vara fritt från partipolitik menar Mikael T. Eriksson att bänkinstallationen också är det.

– Det här är inte stämplat Moderaterna eller majoriteten; detta är stadens bänk, säger han.

Bänken kommer inte ha samma placering intill centrumhuset som den tidigare bänken, men ställas någonstans på Rissne torg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu förändras pendeltågstrafiken

Nyheter Vi listar allt du behöver veta inför måndag Här är de stora förändringarna som införs från och med nu.söndag 10/12 21:02