Snart blir det ännu fler träningsmöjligheter på Össeby IP. Foto: Hege Hellström

Idrottsplats rustas för 9 miljoner: "Trevlig uppgradering”

I och med att man flyttar belysningsstolpar på Össeby IP dök ett utrymme fram som gjorde det möjligt att anlägga banor för friidrott.

  • Publicerad 18:48, 15 nov 2017

– Jag är oerhört lycklig att det blir en korridor där vi kan få till 100-meters löparbanor, det är friidrottens formel 1. Från början ansåg vi i projektets styrgrupp inte att det fanns ekonomiskt utrymme. Nu blir det lite mer som en idrottsplats igen, det blir en ganska trevlig uppgradering, säger fritidsnämndens ordförande Lars Carlsson (C).

Orsaken till de ändrade planerna var att man stötte på berg på båda sidor om IP; berg som skulle kosta över en miljon att spränga bort. Därför valde man att flytta belysningen i stället.

Det blir höjdhopp, längdhopp och en kulring på Össeby IP.

Redan nu ska markarbetena påbörjas, medan gummering troligen sker i vår när vädret är mer gynnsamt.

I projektet gör man samtidigt i ordning en yta där det ska bli utegym, en ny maskinhall, en ny speakerbyggnad och en mindre läktare till fotbollsplanen.

Totalt kostar ombyggnationen 9,1 miljoner kronor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem skickar dåliga DVD-filmer till Jocke?

Nyheter En gång fick han 300 stycken Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.fredag 15/12 20:08

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Nyheter "Nästan fullsatt" Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.fredag 15/12 15:33