Bidragen bedöms utifrån form, kontrast och symmetri. Foto: Jonathan Deen-Sie

Ikväll koras Stockholms bästa lattekonstnär – tävling på Södermalm

Latte art är en förbisedd konstform som borde uppmärksammas mer, tycker Lakis Psomas som är initiativtagare till en tävling i lattekonst på Södermalm ikväll.

  • Publicerad 15:41, 21 apr 2017

Snitsigt utformade löv eller hjärtan är numera mer regel än undantag för den som beställer en latte i Stockholm. Men antagligen kommer det krävas mer avancerade former än så för att vinna kvällens uppgörelse. Lakis Psomas konstaterar att kreativiteten har växt rejält inom den skummade mjölkens konstform på senare tid.   

– I dag gör baristor svanar och allt möjligt. Latte art kan jämföras med ett fint upplägg på tallriken när du beställer mat. Det blir någonting extra, även för ögat.

Symmetri och kontrast

Sexton passionerade baristor och kaffekonstnärer har anmält sig till tävlingen som går av stapeln på Fikabaren – som för övrigt nyligen kvalade in på White Guides lista över stadens bästa kaféer. Det som bedöms är form, kontrast och symmetri.  

– Även den som inte har koll på läget är välkommen. Vi stänger inte dörren för någon och vill göra tävlingen så bred och kul som möjligt, säger Lakis Psomas.

Den som är nyfiken beger sig till Södermannagatan 10 i kväll klockan 18:00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.