Så här har det sett ut på Ynglingagatan 23 i flera år, enligt en läsare. Foto: Läsarbild

Ilska mot pirat-soptunnor på gatan

Två sopbehållare för hushållssopor har stått ute på Ynglingagatan 23 i flera år. Tillståndet för dem gick ut 2013 men folk fortsätter slänga saker där.

  • Publicerad 09:00, 29 okt 2017

Råttor, smuts och dålig lukt. Två sopbehållare har stått utanför porten till Ynglingagatan 23 i fyra-fem år, enligt grannar.

De har ett sopberg utanför sovrumsfönstret

– De används av boende i fastigheten men även av andra, säger en Vasastadsbo till Vi i Vasastan.

Andreas lämnar Vasastan – på grund av soporna

Efter stor förvirring kring vem som egentligen bär ansvaret för behållarna har trafikkontoret lyckats spåra det till ett byggföretag.

– Det är ett gammalt tillstånd som löpte ut 2013. Vi har kontaktat byggföretaget och sagt att de ska ta bort behållarna snarast. Annars kan det bli ett polisärende, säger Erik Söderberg på trafikkontoret.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Textilarbetarna blev skräddare på Östermalm

Nyheter Ateljén på Strandvägen ger nyanlända jobb De har ingen sömnadsutbildning men har sytt sedan de var barn. Nu jobbar nyanlända skräddare från Syrien i en ny sömnadsateljé på Strandvägen.söndag 19/11 20:55

Hela kvarteret sörjer Söderprofilen Janne

Nyheter Lämnar ett stort tomrum efter sig – men arvet förs vidare Efter att den färgstarka profilen Janne "Eken" Ek gick bort sörjer ett helt kvarter. Nu lovar de nya ägarna till Ekens Cykelservice att fortsätta med verksamheten – helt i Jannes anda.söndag 19/11 16:45