Karin Hydling, biträdande rektor på Fribergaskolan,

Inbrott på Danderydsskola i natt: "Obehagligt"

Strax efter midnatt natten mellan onsdag och torsdag fick polisen in uppgifter om ett inbrott på Fribergaskolan i Danderyd.

  • Publicerad 11:55, 1 mar 2018

– Väktare har varit på plats och konstaterat att en entrédörr verkar vara uppbruten, säger Anna Westberg, informatör på polisens ledningscentral.

Karin Hydling, biträdande rektor på Fribergaskolan, bekräftar att de haft inbrott.

– Ja, tyvärr. De har brutit upp entrédörr till expeditionen. Sedan har de varit in till vår it-tekniker och brutit upp skåp och stulit bärbara datorer, säger hon.

Hur många datorer som är stulna vet Karin Hydling inte i dagsläget.

– Vi har inte vågat röra i det här än. Vi har varit i kontakt med polisen och de skickar eventuellt en tekniker. Vilket vi hoppas på, säger hon.

"Obehagligt"

Fribergaskolan har inte haft inbrott på flera år. Att det nu sker under sportlovet är i alla fall ett litet ljus i mörkret.

– Absolut, vi kan i lite mer lugn och ro få bort spåren. Annars är det så att eleverna kommer och ser allt det här med splittrade dörrar. Ska det hända är det bättre att det händer nu, säger Karin Hydling.

Personalen som arbetar under lovet drabbas däremot.

– Det är klart att de som arbetar i rummen tycker att det är lite obehagligt. Det känns inte trevligt.

– Det är tråkigt, för det är datorer som eleverna skulle kunnat använda, som vi inte har i dagsläget.

Skolan är i kontakt med fastighetsförvaltningen som ska hjälpa till att laga dörren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13

Vi är stockholm