ÖVERKLAGAT. Förvaltningsrätten kommer att pröva frågan om indraget arvode. Foto: Ulrica Andersson

Indraget arvode prövas i rätten

Tidigare MP-gruppledaren har gått till domstol efter att kommunfullmäktige beslutat att dra in hans arvode.

  • Publicerad 12:23, 9 feb 2018

Under senaste mötet i kommunfullmäktige beslutade man att dra in arvodet för tidigare MP-gruppledaren och kommunalrådet Siyamak Sajadian Sasanpour.

Som Vi i Sundbyberg berättat tidigare har de andra partierna tagit avstånd från honom i och med att en internutredning visade på arbetsmiljöproblem i stadshuset. Siyamak Sajadian Sasanpour har nekat till anklagelserna.

Hans arvode som vice kommunstyrelseordförande har satts till noll kronor.

– Tills han tar ansvar och avgår, sa Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Skälet som anges i beslutet är att han utför sitt uppdrag på mindre än 40 procent av heltid.

I onsdags lämnade Siyamak Sajadian Sasanpour in en överklagan av beslutet till förvaltningsrätten. Han anser att beslutet strider mot kommunallagen.

Siyamak Sajadian Sasanpour har velat att beslutet skulle inhiberas, det vill säga skjutas upp, i väntan på att förvaltningsrätten avgör ärendet.

"Han saknar andra arvoden eller löneförmåner och befinner sig således i en mycket utsatt situation", beskriver rätten hans eget yrkande.

Men förvaltningsrätten ser inga skäl för att skjuta upp indragningen av hans arvode. Detta meddelades på torsdagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Team Hasselborg klara för OS-final

Sport De svenskarna curlingdamerna har nu minst säkrat ett OS-silver. Team Hasselborg, från Sundbybergs CK, är nu klara för OS-final på söndag.fredag 23/2 14:30

Klartecken för öppna förskolan i Rissne

Nyheter Efter en borttappad ansökan var framtiden oviss för Rissnekyrkans öppna förskola. I går beviljades bidraget av förskolenämnden.fredag 23/2 12:27

Kommunen tar Frösunda till domstol

Nyheter Sundbybergs stad har krävt Frösunda omsorg på 27 miljoner kronor i skadestånd. Vårdbolaget anser inte att de är ersättningsskyldiga och nu är fallet i domstol.torsdag 22/2 18:19