Polisen letade efter förövarna efter rånet men ingen greps. Foto: Mostphotos

Ingen gripen efter väpnat butiksrån i Kallhäll

Fyra maskerade personer rånade en närlivsbutik i Kallhäll i fredags kväll. De hotade personalen med kniv och fick bland annat med sig kontanter.

  • Publicerad 09:38, 4 dec 2017

Det var strax innan halv åtta på fredagskvällen som fyra maskerade personer tog sig in i en närlivsbutik i Kallhäll.

– Den här butiken har utsatts flera gånger. På kvällarna är dörren låst och kunderna släpps in av personalen men rånarna krossade ett fönster och tog sig in i alla fall, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla.

Rånarna var beväpnade med kniv som de hotade personalen med. De ska ha fått med sig kontanter och eventuellt även annat.

Varför utsätts den här butiken för rån om och om igen?

– Gissningsvis på grund av att det är lätt. Det finns inte direkt någon annan verksamhet öppen i närheten på kvällstid, det rör sig inte så mycket folk i området. Samtidigt blir det allt svårare att komma åt kedjor som Coop och Ica för de säkrar upp kontanthantering och annat. Då blir de här små butikerna väldigt utsatta, säger Magnus Nilsson.

Efter rånet letade polisen i området efter förövarna, men ingen greps. Det finns heller ingen misstänkt för brottet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Järfälla kan få del av miljonsatsning mot segregation

Nyheter Thunblad (S): "Skulle kunna jobba mer med vuxna" Sångvägen, Termovägen och Söderhöjden kan få förstärkning till insatser för ökad trygghet, högre valdeltagande och mot arbetslöshet. Järfälla är en av 32 kommuner som får rätt att söka statliga...tisdag 20/3 12:00

Kolla in i Järfällas hemliga träskofabrik

Nyheter Ola har spikat skor i Barkarby i 40 år Ola Johansson växte upp i familjens träskofabrik i Barkarby och fortsatte i pappas och farfars fotspår. Nu är det egentligen läge för pension men än är han inte redo att lämna verkstan.måndag 19/3 20:00