Två arbetare fick sätta livet till när värmeverket byggdes. Foto: Fortum Värme

Inget åtal efter dödsolycka i Hjorthagen

Det var tre år sedan som två byggarbetare dog vid arbetet med värmeverket i Hjorthagen. Men ännu har inget åtal väckts.

  • Publicerad 14:46, 6 nov 2017

Det är tidningen Byggnadsarbetaren som rapporterar att det fortfarande är oklart huruvida dödsolyckan som skedde 2014 kommer att leda till ett åtal.

Om det skulle ske är det också oklart huruvida en rättegång skulle genomföras i Polen eller Sverige, då både de förolyckade arbetarna och de misstänkta är från Polen.

– Förundersökningen pågår fortfarande parallellt i bägge länderna, men för närvarande huvudsakligen i Polen. Jag inväntar besked om vilket beslut de kommer att ta, säger kammaråklagare Gunnar Jonasson vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål till Byggnadsarbetaren.

LÄS ÄVEN: Ångpelare stiger från värmeverket – "vi ser det som en milstolpe"

Under bygget av värmeverket kritiserades säkerheten hårt av facket för bristande säkerhet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rullande skateskola med kafé blir verklighet

Nyheter Östermalmsbon Ants Neos rullande skate- och snowboardskola blir verklighet tack vare crowdfunding. Nu specialtillverkas en lastcykel i Kina.fredag 19/1 15:44

Hornsbergs strand får sportbar

Nyheter Storsatsar inför fotbolls-VM Bygget pågår just nu för fullt på Moa Martinssons torg. Och snart slår en ny krog upp portarna för dem som är sugna på burgare och bärs.fredag 19/1 14:29