Inget köttförbud i vården

Förslaget om att införa köttfria måndagar i vården får nobben.

  • Publicerad 11:30, 24 apr 2012

Landstingsstyrelsens produktionsutskott och landstingsrådet Anna Starbrink (FP) säger nej till förslaget om att införa köttfria måndagar inom vården. Detta eftersom det, enligt ett pressmeddelande, är svårförenligt med landstingets måltidsutredning som menar att den enskilde patienten ska kunna påverka sin måltid och få mat utifrån sina behov och önskemål.

På sin blogg kallar Anna Starbrink tanken om köttfria måndagar för besynnerlig. 

- För mig är det en besynnerlig tanke att vi skulle leta rätt på landets sjukaste invånare - de som ligger på sjukhus - och förbjuda just dem att äta köttbullar om de råkar vara i landstingets vård på just en måndag. Jag är också högst tveksam till att en sådan symbolpolitik skulle få några större effekter på klimatet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Krogar sålde torrt under fotbollsfesten

Nyheter ”Helt sjukt”, säger krögarna på Fleminggatan efter fotbollsfesten som drog in i onsdags. Flera ställen sålde slut på allt. Utom mat.onsdag 24/5 19:31

Var inte nöjd med krogarna – nu öppnar hon egen crêperia

Nyheter Vad gör man om man inte gillar restaurang-utbudet i sitt område? För Norra Djurgårdsstads-bon Irma Castaños är svaret givet. Startar ett crêperie.onsdag 24/5 19:30