Foto: Fredrik Gustafsson

Inget miljöbrott har begåtts på Gransåsen

Polisanmälan mot Bålsta skidklubb gällande miljöbrott läggs ner – klubben ska ha haft dispens för att få lägga ner konstsnöslingan.

  • Publicerad 09:54, 11 jan 2017

I samband med att den nya konstsnöanläggningen på Granåsen byggdes blev Bålsta skidklubb, som stått bakom bygget, polisanmälda för miljöbrott. Men nu har polisen utrett anmälan och har kommit fram till att lägga ner anmälningen, eftersom de anser att något brott inte begåtts i samband med bygget, eftersom skidklubben fick dispens av Bygg- och miljönämnden 2014 från föreskrifterna för Granåsens naturreservat att gräva ner en konstsnöslinga, under de befintliga längdskidspåren.

"Skidklubben har inhämtat nödvändiga dispenser från reservatsföreskrifterna från kommunen samt att kommunen bedrivit tillsyn av åtgärderna och återställandet och inte haft något att invända." skriver Håbo kommun på sin hemsida.

Den nya konstsnöanläggningen på Granåsen invigdes förra säsongen. Sedan dess har skidåkare från hela Sverige varit och skidat på anläggningen. Konstsnöanläggningen är en av få i sitt slag i Storstockholmsområdet, vilket gör att den lockar åkare från hela Mälardalen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mer från BålstaBladet - Upplands-BroBladet

Krossade rutor och hot om våld i Bålsta

Kniv och hot på tågstationen och krossade fönster i Skokloster.måndag 24/4 11:08

Diskuterade trygghet med 350 socialdemokrater

Dagen efter terrordådet på Drottninggatan åkte Camilla Janson (S) till Göteborg på kongress. Den övergripande frågan handlade om trygghet i en ny tid.måndag 24/4 8:00

Kritik: Bro Park brister i arbetsmiljön sedan flytten

Bro Park har brister i arbetsmiljön. Ett skyddsombud har skickat in en begäran om föreläggande eller förbud till Arbetsmiljöverket.söndag 23/4 22:37

Därför är det begränsad framkomlighet på E18

Det pågår ett vägarbete på E18 mellan Bålsta och Enköping. Här berättar Trafikverket vad de gör.torsdag 20/4 14:38

Granåsen – Sveriges tredje mest besökta skidspår

Sveriges tredje mest besökta skidspåret på webben är Granåsen i Bålsta.tisdag 18/4 17:24

Nu kommer cirkusen till Bålsta och Bro

En spanjor på huvudet, egyptisk folkdans och en jonglerande tjeck. Nu kommer cirkusen till Bålsta.tisdag 18/4 17:06

Glad påsk!

Vi önskar alla våra läsare en Glad Påsk!fredag 14/4 9:00

Ett första ja till ny förskola i Bålsta

Ja till ny förskola i Håbo. I Ur och Skur får sin ansökan godkänd av kommunen.fredag 14/4 8:00

Senaste numret

Bålstabladet