Foto: Fredrik Gustafsson

Inget miljöbrott har begåtts på Gransåsen

Polisanmälan mot Bålsta skidklubb gällande miljöbrott läggs ner – klubben ska ha haft dispens för att få lägga ner konstsnöslingan.

  • Publicerad 09:54, 11 jan 2017

I samband med att den nya konstsnöanläggningen på Granåsen byggdes blev Bålsta skidklubb, som stått bakom bygget, polisanmälda för miljöbrott. Men nu har polisen utrett anmälan och har kommit fram till att lägga ner anmälningen, eftersom de anser att något brott inte begåtts i samband med bygget, eftersom skidklubben fick dispens av Bygg- och miljönämnden 2014 från föreskrifterna för Granåsens naturreservat att gräva ner en konstsnöslinga, under de befintliga längdskidspåren.

"Skidklubben har inhämtat nödvändiga dispenser från reservatsföreskrifterna från kommunen samt att kommunen bedrivit tillsyn av åtgärderna och återställandet och inte haft något att invända." skriver Håbo kommun på sin hemsida.

Den nya konstsnöanläggningen på Granåsen invigdes förra säsongen. Sedan dess har skidåkare från hela Sverige varit och skidat på anläggningen. Konstsnöanläggningen är en av få i sitt slag i Storstockholmsområdet, vilket gör att den lockar åkare från hela Mälardalen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Valp togs olovligt in i Sverige - ska avlivas

En kvinna förde in en valp från Ryssland utan att kunna visa upp rätt handlingar. Valpen ska enligt svensk smittskydds- och djurrättslag avlivas, men när polisen sökte valpen fanns den inte i hemmet....tisdag 20/2 14:18

Stamcellsforskare kom till Bålsta

För att ge information, hopp och en gemenskap har Bålsta Parkinsonförening en föreläsningsserie. Senast ut var stamcellsforskaren Malin Kele som föreläste för en entusiastisk publik om hur lång...tisdag 20/2 9:50

Senaste numret

Bålstabladet