Det finns många fler än bara berusade personer som behöver stadens offentliga toaletter, skriver Mag- och tarmföreningen. Foto: Karin Nilsson

INSÄNDARE: "Inte bara berusade personer som behöver supertoaletterna"

Det finns många fler än bara berusade personer som behöver stadens offentliga toaletter. Det skriver Mag- och tarmföreningen i ett svar på förra veckans nyhet där grannar har överklagat en ny toalett vid Karlaplan.

  • Publicerad 19:00, 6 feb 2017

– Det är inte roligt att ha en toalett utanför fönstret, det här är vår utemiljö. Jag vet inte för vem toaletten ska vara till för, kanske berusade människor som kommer från Djurgården.

LÄS ÄVEN: Grannar överklagar ny supertoalett

Så sa en av de boende från de bostadsrättsföreningar som har överklagat stadens plan på att bygga en ny självrengörande supertoalett vid Maximteatern. Det har fått Mag- och tarmföreningen att reagera. Här är deras svar:

"Mag- och Tarmföreningen med 1400 medlemmar har länge arbetat för att Stockholm ska få fler offentliga toaletter av denna typ. För de människor som lever med Mag- och tarmproblem och bor i eller besöker Stockholm är det avgörande för ett fungerande vardagsliv att det finns offentliga och gratis toaletter på offentliga platser. Det finns idag alldeles för få sådana och det innebär onödig inskränkning i det dagliga livet. Alla människor gynnas av att det finns en bra tillgång till toaletter. Vår förening uppskattar att staden nu tar tag i detta problem och vi är mycket glada över trafikkontorets satsning."


Birgitta Rehnby Ordförande. Mag- och tarmföreningen i Stockholms län 
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Staden får bakläxa om kritiserade fotbollsplanen

Nyheter Länsstyrelsen kräver en rad åtgärder för att inte stoppa den omtvistade fotbollsplanen i Fredhällsparken.fredag 21/7 14:23

Kungsholmsklubb firar 40 år – men framtiden är osäker

Nyheter Ombyggnationer av Stadshagens IP skapar oro i Mariebergs SK: "Vad som finns kvar när de är klara är jag inte säker på, men det lär bli mindre" säger ordförande Konrad Lundberg.torsdag 20/7 16:51