Den italienska krögaren Riccardo Di Salvo flyttar in vid Östermalmstorg. Foto: Johann Bernövall

Internationell TV-kock tar brasiliansk sushi till Östermalm

Från Japan till Brasilien via Rom. Så har Östermalms senaste tillskott på kroghimlen tagit sig till hörnet Östermalmstorg/Sibyllegatan.

  • Publicerad 11:00, 7 jul 2017

Det handlar om crossover av den mer spektakulära skolan när SambaMaki slår upp portarna med en smygöppning på lördag 8 juli.

– Den här maten har sitt ursprung i São Paolo där miljoner japaner bor idag. I början av 1900-talet började japaner flytta till Brasilien och det skapade möten som genererade i den mat som idag är brasiliansk sushi. En färggladare och fruktigare variant av sushi, säger den italienska krögaren Riccardo Di Salvo som idag driver tre krogar med samma namn i Rom, tillsammans med den japansk-brasilianske kocken Ricardo Takamitsu.

Den sistnämnde är TV-stjärna i Italien där han har sin egen matlagningsshow.

Roligt käk

När duon nu ska expandera så har man valt att öppna restauranger i Milano, Paris och så Stockholm.

– Vi valde Stockholm för att vi älskar européer. De är öppna för nya saker och tycker om att ha roligt. Här ska det vara roligt att äta, vi kallar det "fun dining", säger Riccardo Di Salvo.

Restaurang på bästa Östermalmsläge bommar igen

Lokalen inhyste tidigare krogen Sannas och läget har kallats ett av de bästa i Stockholm.

– Det är fantastiskt fint här och massor med folk som passerar. Nu när vi varit här och förberett så kommer folk in och undrar vad som pågår. Jag säger till dem att vi är här för att förändra allt!, säger Riccardo Di Salvo.

Tv-kock öppnar ny italienare på Östermalm

Efter smygöppningen kommer restaurangen ha begränsade öppettider för att öppna fullt ut i augusti.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny krog flyttar in i på västra Ringvägen

Nyheter Öppet för frukost Ringos i MTG-huset på Ringvägen har stängt och ersättas av ny krog.torsdag 22/2 19:30

Anrika strandhuset kan bli krog

Nyheter Kungsholmsvillan från 1800-talet har stått övergiven En outnyttjad pärla mitt i staden som skulle förvandlas till ett nytt sportcenter. Så beskrev fastighetskontoret Annexet vid Smedsuddsbadet för några år sedan. Sedan dess har allt stått stilla –...torsdag 22/2 17:00