Isande kallt dopp i högsommarhettan

26 grader och inte ett moln i sikte. Men vattnet, det var såklart svinkallt, tyckte kompisarna Leon, Jonas och Tim som tog ett dopp på Södran.

  • Publicerad 16:58, 19 maj 2017

Jag tror att mina tentakler har blivit förstörda.

Från vinter till högsommar på en vecka. Så sent som i början av förra veckan drog ett ymnigt snöfall med stora flingor över Mälaröarna. Men det där kan vara svårt att föreställa sig nu. På fredagen slog i stället högsommarvärmen till ordentligt med temperaturer över 25 grader.

På Södran passade flera Ekeröbor på att svalka sig i hettan. Bland andra kompisarna Jonas Mårtensson, 10, Leon Mattsson, 11, och Tim Dagerstam, 11. Men vattnet hade ju gärna fått vara något varmare.

– Det är iskallt, säger Leon med betoning på ”is” och ser ut att rysa med hela kroppen när han tänker på det.

– Jag tror att mina tentakler har blivit förstörda, säger Tim.

Jonas vet dock hur han ska hantera det isande kalla vattnet.

– Det gör ju ont i benen när man går i. Max en minut kan man vara i vattnet, men det är så varmt i luften så man kan gå fram och tillbaka.

När Mälarö Tidnings reporter sedan ska ta några bilder på killarna, och inte blir helt nöjd med det första försöket, blir det något av en plågsam stund.

– Är det bra så? Vill du ha fler bilder? ropar killarna från vattnet.

Okej, vi är nöjda så.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Eldsjälen tackar för sig med en sista resa

Nyheter En epok närmar sig sitt slut. Snart väntar sista stödresan för Irmgard Kasier och Stödföreningen Sri Lankafaddrar.fredag 19/1 16:17

KRÖNIKA: Vi vill höra din röst om ditt bostadsområde

Krönika En vän till min familj sade när vi träffades strax innan jul. ”Ni borde göra något om den slumrande rivaliteten mellan Ekerö och Färingsö”. Mannen i fråga är själv uppvuxen på just Färingsö och...fredag 19/1 9:39

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter