Isande kallt dopp i högsommarhettan

26 grader och inte ett moln i sikte. Men vattnet, det var såklart svinkallt, tyckte kompisarna Leon, Jonas och Tim som tog ett dopp på Södran.

  • Publicerad 16:58, 19 maj 2017

Jag tror att mina tentakler har blivit förstörda.

Från vinter till högsommar på en vecka. Så sent som i början av förra veckan drog ett ymnigt snöfall med stora flingor över Mälaröarna. Men det där kan vara svårt att föreställa sig nu. På fredagen slog i stället högsommarvärmen till ordentligt med temperaturer över 25 grader.

På Södran passade flera Ekeröbor på att svalka sig i hettan. Bland andra kompisarna Jonas Mårtensson, 10, Leon Mattsson, 11, och Tim Dagerstam, 11. Men vattnet hade ju gärna fått vara något varmare.

– Det är iskallt, säger Leon med betoning på ”is” och ser ut att rysa med hela kroppen när han tänker på det.

– Jag tror att mina tentakler har blivit förstörda, säger Tim.

Jonas vet dock hur han ska hantera det isande kalla vattnet.

– Det gör ju ont i benen när man går i. Max en minut kan man vara i vattnet, men det är så varmt i luften så man kan gå fram och tillbaka.

När Mälarö Tidnings reporter sedan ska ta några bilder på killarna, och inte blir helt nöjd med det första försöket, blir det något av en plågsam stund.

– Är det bra så? Vill du ha fler bilder? ropar killarna från vattnet.

Okej, vi är nöjda så.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny ålder tvingar fram flytt

Nyheter Efter två år i kommunen står Mohammad Ali Mohammadi snart utan bostad – ett år tidigare än han räknat med. – Jag hoppas jag kan hitta ett rum där jag kan sova och studera. Så att jag kan fortsätta...fredag 17/11 16:35

KRÖNIKA: Bara lokala köp – vill du anta utmaningen?

Krönika Köpstopp. Godisförbud. En vit månad. Ibland är en utmaning precis vad man behöver för att få syn på sina egna vanor. Vad saknar jag och vad är inte alls svårt att leva utan? Själv tror jag inte att...fredag 17/11 16:33

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter