Konst. Ana Maria vill nå ungdomarna i Bro. Foto: Hampus Dahl

”Jag tror att Bro behöver mer konstruktiv energi”

Anmäl dig så knackar Ana Maria Almada De Alvarez på i januari. – Jag vill skapa ett intresse i Bro och bidra med något där jag bor.

  • Publicerad 12:39, 23 dec 2017

På uppdrag av konstföreningen Local A. ska Ana Maria undersöka om det finns ett intresse för samtidskonst i Bro. Projektet innefattar dels den performativa utställningen ”Konsten knackar på”, som äger rum den 13-19 januari i Bro bibliotek. Där kommer Ana Maria finnas tillgänglig för samtal, och samma vecka åker hon dessutom hem till dem som anmält sig, bland annat för att prata om vad konst kan vara för något.

– Konst är inte bara tavlor som hänger på väggarna. I den här tiden måste konst vara något annat. Skicklighet är inte konstens roll, utan att väcka frågor, säger Ana Maria.

Ana Maria jobbar mycket med kroppen, i en konstform som kallas performance. Det är konst som existerar när den pågår.

– Estetiken påminner om karneval och dadaism, förklarar Ana Maria.

Ana-Maria har en fil.kand. i konstvetenskap och går nu en specialkurs i performance på Dans- och cirkushögskolan, men hon har sysslat med performance sedan år 2000. Nu hoppas hon på att kunna överföra det hon har lärt sig till andra människor. Hon satsar även på att försöka nå ungdomarna i Bro.

– Jag tror att Bro behöver mer konstruktiv energi. Det finns så mycket energi, men den behöver inte förstöra samhället.

Vad som mer ska ske än prat om konst när Ana Maria knackat på vill hon inte avslöja.

– Det behövs ett överraskningsmoment, annars tappar man magin.

Först ut 2018

”Konsten knackar på” är först ut i projektet ”Samtidskonst i Bro” som Local A satsar på under 2018.

13-19 januari hålls en performativ utställning på biblioteket. Boka ett kostnadsfritt möte med Ana Maria på facebook.se/samtidskonstbro eller på utställningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kevin Lyttle gästar Kungsängen

Den 27 januari gästar världsartisten, Kevin Lyttle, Kungsängen Restaurang och Sportbar. Reaktionerna både bland gäster och anställda är starka.onsdag 17/1 11:58

Håbos näringsliv ska bli topp 20 i Sverige

Näringslivet i Håbo kommun har varit ett sorgebarn länge. Nu ska det lyfta rejält de kommande åren. – Vi ska vara en av Sveriges 20 bästa kommuner när det gäller näringslivet, säger Håbo Marknads vd...onsdag 17/1 9:32

Senaste numret

Bålstabladet