"Jag vann livet tillbaka"

Han ville inte ens vara med i tävlingen. Han funderade på att gå hem. Nu är Simon Axelsson en vinnare även om han inte fick med sig prischecken hem.

  • Publicerad 22:00, 13 jun 2017

När kompisarna anmälde honom till Biggest Loser var han säker på att han inte skulle komma med. När han ändå gjorde det funderade han på att hoppa av. Ja, till och med på att promenera hem till Enköping från Ekolsunds slott där programmet spelades in.

Men Simon Axelsson blev inte bara kvar i tävlingen, han blev först att nå final och även om den egentligen avgjordes för ett par månader sedan så var det först på tisdagskvällen som Sverige fick ta del av resultatet när finalen sändes i TV7.

Det blev ingen seger för Simon. Michael Fridebäck blev för svår.

– Nej, men det är lugnt. Jag trodde ju aldrig att jag skulle nå finalen. Det var ingen rolig resa, men det var definitivt värt det, säger han.

Nej, det blev ingen fet prischeck på 250 000 kronor, men en sak som Simon definitivt vunnit, och som är värt mer än pengarna, är sin hälsa. Enligt läkaren i programmet gick hans hjärta från att vara 43 år gammalt till att bli 18 år gammalt.

– Jag vann livet tillbaka. Jag är så glad. Det är klart att det hade varit kul att vinna, men nu vann Micke och det är bara att gratulera.

Äntligen slipper du frågorna om du vann?

– Ja, det ska bli skönt. Förhoppningsvis kommer folk att vara stöttande ändå. Det tror jag nog.

Det var ju ett tag sedan finalen avgjordes. Då fick vi veta att du har gått ner från 156,2 kilo till 98,5. Totalt 57,7 kilo. Hur har det gått sedan dess?

– Det står kvar. Jag har hittat min livsstil nu. Det är såhär jag vill leva.

Ni hittar en ny intervju med Simon Axelsson i nästa nummer av EnaHåbo-tidningen som kommer ut på fredag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flera båtmotorstölder upptäckta på Märsön

Nyheter Flera båtmotorstölder har upptäcks på Märsön de senaste dagarna.tisdag 24/4 11:47

Inbrott på företag som hyr ut maskiner

Nyheter Ett maskinuthyrningsföretagpå Skälbygatan har haft infrott under natten mellan fredag och lördag. – Övervakningsfilm finns, men alla iakttagelser är intressanta, säger närpolischef Jan Håkansson.söndag 22/4 8:53