Vandring. Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande, (S) kvällsvandrade i centarla Bro. Foto: Helena Austrell

Janson (S) träffade Brobor på nattvandring

Förra torsdagen deltog Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande, i en synlighetsinsats i centrala Bro. – Jag fick många fina samtal med kommun­invånare.

  • Publicerad 11:35, 20 mar 2017

Tillsammans med bland annat poliser, polisens volontärer, ungdomsstödjare och Fryshuset gick Camilla Janson på kvällsvandring förra torsdagen.

– Jag har inte varit med på någon synlighetsinsats tidigare, men jag har varit ute och föräldrarvandrat genom åren. Nu var vi var ute och knallade en torsdagskväll, så det var ganska lugnt, säger hon.

Men hon pratade med flera av kommuninvånarna.

– Det finns en Bro-anda och många som tycker om sin kommun, men det är också oroligt. Det har hänt en del incidenter, och invånarna fick prata om sina upplevelser. Det är viktigt att vi tar dem på allvar. Jag fick då också berätta om vad vi gör för tryggheten på kommunen, säger Camilla Janson.

Hon berättade att de anställd en trygghetssamordnare, som samordnar kommunens arbete. Hon kunde även nämna att kommunen samarbetar med frivillighetsorganisationer, med Brandkåren Attunda, polisen, socialkontoret och ungdomsstödjare. Kommunen har även ett avtal Fryshuset. Fritidsgårdarna har förstärkts med resurser så att de kan stärka upp sina aktiviteter. Det hålls orossamtal och anställs trygghetsvärdar.

– Vi tar fram en långsiktig strategi för hela Upplands-Bro, men med extra fokus på Bro. Vi kan bara bli bättre och bättre, och vi har ett tydligt fokus på trygghet, säger Camilla Janson.

Kommunen utför även trygghetsvandringar där de tittar på saker som höga buskar och trasiga gatlyktor till exempel. Och något som Camilla Janson upplevde under synlighetsinsatsen förra veckan var att det är mörkt i Bro.

– Det var något vi tog med oss, säger hon.

Hon önskar att fler följde med ut och vandrade.

– Det vore toppen om vi var fler.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kon sprang bort och kommer aldrig hem igen

En ko av rasen Highland cattle har varit på rymmen i över en och en halv månad. Tyvärr fick historien inget lyckligt slut.måndag 22/1 13:40

Senaste numret

Bålstabladet