HEMLIGT. Här i Sverigehuset på Hamngatan ryktas det att den japanska klädkedjan Uniqlo ska öppna. Foto: Mostphotos

Japansk klädjätte på väg till Stockholm

Enligt branschtidningen Market pekar mycket på att de kommer ha sin butik på bästa adress i City.

  • Publicerad 15:46, 8 jan 2018

Japanska Uniqlo är tillsammans med H&M och Zara en av de stora klädkedjorna i världen. Det har länge ryktats om när de ska slå sig in på den svenska marknaden, men än så länge har det varit tyst från företagets sida.

Nu uppger branschtidningen Market att Uniqlo är ännu ett steg närmre att etablera sig i Sverige och Stockholm.

Enligt tidningen registrerades företaget "Uniqlo Europé Ltd Swedish Filial" hos Bolagsverket den 18 december. Företaget är ett dotterbolag till Uniqlos europeiska verksamhet och ska enligt bolagsbeskrivningen ägna sig åt ”import, export, inköp, försäljning, distribution och marknadsföring av kläder samt tillbehör och då särskilt Uniqlo-märkta artiklar”.

Centralt city-läge

Det är ännu oklart var klädkedjan ska öppna sin verksamhet. Men rykten har tidigare gjort gällande att det finns planer på att etablera sig på bästa läge i Sverigehuset på Hamngatan, alldeles invid Kungsträdgården.

Något som tidningen Veckans Affärer tidigare berättat om.

Företaget har fortsatt valt att inte lämna några kommentarer.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu trafikerar bussar Värtavägen igen

Nyheter Ny ringlinje i väntan på ettan Efter lång kamp – nu trafikerar äntligen bussar Värtavägen igen.söndag 22/4 8:34

De vill lyfta risig skamfläck på Kungsholmen

Nyheter Nu lovar staden bättring Platsen vid kajakuthyrningen i Kristineberg kunde varit en pärla. Men istället är den fylld av sopor och vid bryggan står ett nedklottrat hus. Det vill Kungsholmsbon Rasmus Jonlund (L) ändra på.söndag 22/4 8:10