Järvastaden utsatt för våg av inbrott

Järvastaden har drabbats av en inbrottsvåg. Förra helgen tömdes flera lägenheter på kontanter, smycken och anda värdesaker. – Vi blev av med pengar och guldföremål, berättar en av de drabbade.

  • Publicerad 11:47, 7 okt 2017

Boende på båda sidor om kommungränsen mellan Solna och Sundbyberg har under den senaste veckan drabbats. Samtliga inbrott har inträffat på dagtid och i minst ett fall har inbrottstjuvarna använt avancerad hydraulisk teknik för att forcera säkerhetsdörren.

En av de drabbade bor på Brogatan på Sundbybergssidan av Järvastaden. Familjen lämnade lägenheten under en knapp timme i söndags. Samtidigt pågick visningar i närområdet och det var mycket folk i rörelse.

När familjen kom hem var dörren uppbruten.

– Vi vet inte hur mycket som har stulits. Det här känns som en kränkning, säger kvinnan i familjen.

En annan av de drabbade lägenhetsinnehavarna upplever samma sak.

– Visst är det tråkigt att bli av med värdesaker. Men det värsta är kränkningen, att någon har trängt in i familjens privata liv. Vi är chockade och min fru vågar inte gå hem till lägenheten ensam.

Peter Saarman är kommunpolis i Solna-Sundbyberg. Han har hört talas om helgens inbrott i Järvastaden, men har inga exakta siffror på antalet drabbade lägenheter.

– Att se över sitt inbrottsskydd och engagera sig i grannsamverkan är alltid bra. Tyvärr startar många grannsamverkan när ett område redan har drabbats av många inbrott. Det är bättre att arbeta förebyggande, säger han.

Han råder boende att upprätta en ordentlig inventarieförteckning över värdefulla föremål.

– Anteckna eventuella serienummer och ta bilder. Då blir det lättare för oss att hitta ägarna när vi påträffar stöldgods.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kortare tåg efter misstänkt bromsfel

Nyheter Fem av tvärbanans vagnar har tagits ur trafik, på grund av att ett misstänkt bromsfel upptäckts. Kortare tåg kan nu leda till ökad trängsel i rusningen.fredag 16/3 16:25

Frida lyfter flickor i New York

Nyheter I veckan har Frida Jonsson från Stjärnjouren varit hos FN för att träffa andra som arbetar för flickors och kvinnors rättigheter. – Jag ska sprida det till alla våra fantastiska volontärer, vad vi...fredag 16/3 14:51