Ica fastigheter gör en storsatsning precis intill Bromma Blocks. Foto: Wester + Elsner

Jättesatsning av Ica vid Bromma blocks

Ica fastigheter bygger ut – rejält.

  • Publicerad 10:49, 20 apr 2017

Som vi tidigare har rapporterat ska Bromma blocks byggas ut rejält, gallerian planeras bli nästan dubbelt så stor som idag.

Grönt ljus för gigantisk satsning på Bromma Blocks

För drygt ett år sen köpte även Ica fastigheter mark precis intill Bromma blocks, på 45 000 kvadratmeter. Där planerar bolaget för ytterligare handel med cirka 30 butiker. En Ica-butik på som mest 10 000 kvadratmeter finns med i planerna, skriver Ica på sin hemsida.

Nu står det även klart att Ica planerar för ett hotell ovanpå handelsdelen, vilket tidningen Fastighetsvärlden var först med att berätta. Hotellet ska få 240 rum, restaurang och lobby. Nu söker Ica fastigheter efter en lämplig aktör som kan driva hotellet.

När tvärbanans nya Kistagren blir klar kommer handelsplatsen att få en egen tvärbanestation. Foto: Wester + Elsner

Ny ägare tar över Bromma blocks

Målet är att kunder ska kunna gå mellan Bromma blocks och Icas fastigheters galleriadelar och inte märka någon skillnad.

– Vår förhoppning är att H5 (projekts namn) kommer att kopplas ihop med befintlig handel, men kan också fungera som en egen enhet med Ica som ankare, säger Fredrik H Johansson, till Fastighetsvärlden.

En ny Icabutik finns med i planerna. Foto: Wester + Elsner

Planerad byggstart är 2018, handelsdelen väntas vara klar 2020 och hotellet 2021. Även utbyggnaden av Bromma Blocks har planerad byggstart 2018 och väntas ta cirka två år.

Det innebär att de båda utbyggnaderna står klara samtidigt som tvärbanans nya gren börjar rulla, där en av stationerna är just Bromma blocks.

Klart: Nu byggs tvärbanans Kistagren

Icas fastighet och Bromma blocks kommer tillsammans få en handelsyta på cirka 100 000 kvadratmeter. Det är lika stort som jättebygget Mall of Scandinavia, skriver Fastighetsvärlden.

Snabbmatskedjan KFC öppnar i Bromma

Såhär skulle hotellet kunna se ut på insidan. Nu söker Ica efter en lämplig aktör att driva hotellet enligt tidningen Fastighetsvärlden. Foto: Tomorrow AB

Handelsplatsen kring Bromma Blocks kommer växa rejält. Här är en visionsskiss på hotellets interiör. Foto: Tomorrow AB

Såhär skulle ett hotellrum i det nya hotellet vi Bromma Blocks komma att se ut. Foto: Tomorrow AB

Lobbyn kan tänkas se ut såhär. Foto: Tomorrow AB

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Besvikelsen – ingen valborgseld i Riddersvik i år

Därför bryts traditionen Efter 28 år av valborgsfirande i Riddervik tvingas nu föreningen bakom det att ställa in årets arrangemang. Orsaken: Ingen ville hjälpa till att vakta elden.torsdag 19/4 14:46

Hani är Spångas nya torghandlare

Tar över försäljningen på torget Nu doftar det jordgubbar på Spånga torg igen! Vi hälsade på Spångas nya torghandlare, Hani Hanna från Kista, som tagit över platsen efter Emin Tursak.onsdag 18/4 17:19