Kanske kan den här villan komma att innehålla fem bostäder i framtiden. Foto: Ellinor Prawitz

Jättevillan i Bromma kan bli lägenheter

En av Brommas största villor kan bli flerbostadshus. Det hoppas i alla fall fastighetsägaren själv. Och tjänstemännen säger ja, men politikerna tvekar.

  • Publicerad 11:56, 11 okt 2017

På Majvägen i Äppelviken ligger en av Brommas större villor. Stor nog för att fler än en familj ska få plats. Nu vill fastighetsägaren förvandla huset till ett hem för tre familjer istället. Och genom två utbyggnader skulle man kunna få in ytterligare två bostäder, allt som allt ett tillskott om fem lägenheter på tomten alltså.

Redan för två år sedan ansökte fastighetsägaren om bygglov – men det fick avslag efter överklagan till förvaltningsrätten. Nu har förslaget ritats om något. Tjänstemännen på stadsbyggnadskontoret tycker att det nya förslaget "samspelar harmoniskt med den befintliga byggnaden och villastadskaraktären i området" och föreslår att det får grönt ljus.

Ärendet bordlades

Men politikerna tvekar. Och vid förra mötet i stadsbyggnadsnämnden valde man att bordlägga ärendet.

– Vi behöver ha tid på oss och läsa in ärendet och titta på plats, det var svårt att förstå bara på bilderna hur det var tänkt att bli, säger Cecilia Obermüller (MP), ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

Bordläggningen ska alltså inte tolkas som att bygglovet inte kommer gå igenom, menar hon.

– Tillbyggnaderna var annorlunda, men det är mycket enklare att acceptera tillbyggnader än rivningar där man ersätter gamla vackra villor med nya, moderna och ofta lådformade saker.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter soldäcksfloppen – så ska staden fixa till Jompa

"Tror man måste ha rimliga förväntningar" Två år efter att Johannesfredsborna fick tycka till om sitt område har stadsdelen till sist kommit med ett förslag på förbättringar – några av dem kan bli verklighet redan nästa år.torsdag 19/10 16:19

Många ville prata trygghet med Wanngård (S)

Första av fem trygghetsmöten i Spånga-Tensta Lokalen var fullsatt när Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholm, pratade trygghet på Blå huset i Tensta igår kväll. Det var startskottet för en mötesserie som ska fortsätta på andra platser...torsdag 19/10 14:37