Jazzigt. Trio X kommer till Fridegårdsgymnasiet för att undervisa i improvisation. Foto: Urban Jörén

Jazzigt värre på Fridegård

Den 29 mars bjuder Musik i Uppland in till en workshop i improvisation på Fridegårdsgymnasiet. – Det vore kul att kunna utveckla konceptet, säger Lars Bäcklund, rektor på Håbo musikskola.

  • Publicerad 12:00, 16 mar 2017

Musik i Uppland är en stiftelse som finansieras av landstinget. De producerar hundratals konserter av olika slag årligen, delvis som turnerande inom länets kommuner med spelningar på många mindre orter. Nu väljer de att satsa på improvisation.

– Det är en pilotversion av ett koncept vi vill utveckla. Vi har inte något specifikt innehåll fastslaget än, men tanken är att det ska fungera som ett öppet samspel, säger Eva Sverredal, producent och verksamhetsutvecklare på Musik i Uppland.

Tänkt som ett test

Förhoppningen är att bidra till kreativitet genom att bjuda in den professionella trion Trio X. Pilotversionen är tänkt som ett test på hur det går att forma tillställningar i framtiden. Idéer finns kring öppna spelkvällar.

– Vår förhoppning är att bidra till kreativitet. Vi vill prova oss fram och se om det kan bli något mer formellt av detta så småningom, säger hon.

Evenemanget kommer att vara öppet för allmänheten. Lars Bäcklund, rektor på Håbo musikskola, hoppas på att locka folk i spridda åldrar.

– Musik spelas ofta i fasta former, som en orkester eller i ett band. Jag hoppas att genom pedagogiskt arbete kunna öka intresset för improviserad musik, säger han.

Ensemblen hålls den 29 mars på Fridegårdsgymnasiet i Bålsta med starttid klockan 18.00.

Det här är Trio X

Trio X är en improvisationsgrupp som varit aktiv sedan år 1987, då under namnet Trio Con X. Trion har erfarenhet av många olika genres, exempelvis jazz, folkmusik, soul, pop och rock.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Droger, droger och en drogodling

Lördagen blev lugn i Håbo. Om det inte vore för droger i bil och drogodling i bostad skulle blocket ha varit blankt.söndag 22/4 9:26

Drograttylleri, annars lugn fredag i Håbo

Våren kom. Värmen kom. Men – kan man tänka sig – inte den rad av brott som brukar följa. Fast alltid är det någon som ska ut och köra fast de inte borde.lördag 21/4 9:40

Senaste numret

Bålstabladet