kreativt. Bild från sommarlägret som Jenny Grant anordnade i sin ateljé på Edsviksvägen. Foto: foto: Jenny Grant

Jennys skaparverkstad ska bli en konst-oas i Danderyd

Efter ett lyckat sommarläger vill konstnären Jenny Grant nu att fler barn och ungdomar i Danderyd ska främja sin kreativtet. Därför anordnar hon under hösten en skaparverkstad i sin ateljé.

  • Publicerad 11:06, 24 aug 2017

I somras anordnade konstnären Jenny Grant ett skaparläger för barn och ungdomar i sin egna ateljé på Edsviksvägen i Nora. Nu planerar hon för att även under hösten låta konsttröstande barn komma och skapa.

– Jag vill förmedla till barnen vad som är viktigt i den kreativa processen och det är att vara sårbar och våga utelämna sig, en process vi lär oss ganska lite av i skolan där det ofta bara finns rätt och fel, säger hon.

– Jag vill skapa ett ställe där man bara vågar vara och ha roligt. Så jag tillhandahåller massor av material och de får jobba på i sin egen takt.

Börjar i september

Måndagen den 11 september sker första skapardagen och sen fortsätter det varannan vecka fram till terminsslutet.

– Jag har alltid hållit på att måla och rita, men jag har varit rädd för vad det ska bli och har i perioder haft svårt att måla trots att jag tycker det är så roligt. Sen vid ett tillfälle så började jag och struntade i hur det blev och det vill jag förmedla vidare.

På skaparlägret i sommar hade hon 12 barn som kom varje dag i tre dagar och ett syfte med skaparverkstaden, förutom att just skapa konstverk, är att få en möjlighet att komma bort från läxor och krav.

– Det ska vara en liten oas där man får två-tre timmar på sig att skapa utan att bli avbruten, inte behöva tänka på läxor utan bara jobba fritt. Sen kommer jag med förslag på projekt och liknande, säger Jenny Grant.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40