Joel Alme hoppas kunna släppa ett nytt album i april 2018. Foto: Karin Nilsson

Joel Alme har hittat hem till Björkhagen – igen

Efter bara ett år i Göteborg är hyllade Joel Alme tillbaka i sina favoritkvarter. I Björkhagen känner han en starkare hemkänsla än någon annanstans.

  • Publicerad 17:03, 10 okt 2017

Sommaren 2016. Efter åtta år i Björkhagen lämnade sångaren och låtskrivaren Joel Alme med familj Stockholm för att återvända till forna hemstaden Göteborg. Men saknaden efter huvudstaden blev uppenbarligen för stor. Drygt ett år senare gick nämligen flyttlasset tillbaka till Björkhagen igen.

– Både jag och min fru är från Göteborg och vi ville prova att flytta tillbaka dit igen. Men eftersom hon arbetar i Stockholm blev det bara splittrat och vi kände att vi lika gärna kunde flytta tillbaka igen.

Ni valde att återvända till samma förort, bara några kvarter från där ni bodde tidigare. Vad är det som gör Björkhagen så speciellt?

– Jag har starka band till Björkhagen och känner en stark hemkänsla här. Det finns vackra parker och skogar i hela Stockholm men hemkänsla är någonting annat. Att kunna småsnacka med personalen på Coop ger en trygghet som är viktig för mig. Sedan är jag väldigt förtjust i Nackareservatet och gillar att jag får vara ifred här.

Joel Alme hjärta Söderort

Hur ser dina dagar ut?

– Jag lämnar barnen och sedan går jag till Hellas för en långpromenad innan frukost. Sedan skriver jag innan jag tar en ny promenad vid lunch. Jag lever ungefär samma liv som vår hamster. Det är väldigt inrutat.

Joel Alme har släppt fyra soloalbum och fick sitt breda genombrott i samband med sin medverkan i programmet Jills veranda 2015. I somras spelade han bas med forne Broder Daniel-sångaren Henrik Berggren som bland annat gjorde en spelning på Gröna Lund. Men nu är återigen den egna karriären i fokus. Kritikerhyllade "Flyktligan" (2015) får förhoppningsvis en uppföljare i april 2018.

Har flytten tillbaka till Björkhagen påverkat låtskrivandet?

– Om jag trivs där jag bor jobbar jag bättre, på det viset kanske det påverkat mig att vara i Björkhagen. Är man ute i naturen och promenerar i Nackareservatet händer det någonting med en. Man blir inte lika cynisk som när man går runt i stan och blir arg för att man inte kommer över övergångsstället på grund av alla bilar.

Joel tappar sina låtar i skogen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen för gamla biblioteket i Fruängen

Nyheter "Vi ser ett stort intresse" Mat och dryck, service och vård – det är vad centrumägaren i Fruängen tänker satsa på i de lokaler som nu står tomma.lördag 17/3 7:30

Nu rustas Högdalens simhall för 160 miljoner

Nyheter Staden gör nytt försök: "Ska bli toppmodernt" Staden lägger 160 miljoner kronor på att renovera Högdalens simhall. I sommar stänger bassängdelen och kommer inte att öppna igen förrän om två år.fredag 16/3 15:05