Engelsman. Flystabon Steve Huetson från London tyckte det saknades ett hälsosamt alternativ i Spånga. Foto: Sofia White

Juicebar ska locka hälsomedvetna till Spånga

Britten Steve Huetson saknade ett hälsosamt restaurangalternativ i Spånga. Nu har han öppnat upp en egen juicebar, mitt i centrum.

  • Publicerad 12:08, 13 sep 2017

Jag saknade ett alternativ i Spånga dit jag kunde gå och köpa en juice.

Steve Huetson har tagit över Café delights gamla lokal. Foto: Steve Huetson

Juicebarer har blivit ett vanligt inslag i större köpcentrum som Mall of Scandinavia – och nu har trenden även nått Spånga torg.

– Jag saknade ett alternativ i Spånga dit jag kunde gå och köpa en juice, en smoothie eller något annat hälsosamt, säger engelsmannen Steve Huetson, numera Flystabo, som ligger bakom satsningen Juice etc.

Insikten fick han när han arbetade på Erikshjälpen i Spånga under en tid. Dessförinnan har Steve Huetson en bakgrund inom finansbranschen i London och som chef på Ikea i Sverige – ett liv han nu valt bort.

– Jag är självlärd och har alltid haft ett intresse för matlagning och hälsa. Jag brukar testa recepten på mina två barn, som älskar smoothies!

Förutom färskpressade juicer, smoothies och sallader syns även engelska bakverk på menyn, där alternativen är uppkallade efter tunnelbanestationer i London.

Är du nervös?

– Ja, väldigt! Än så länge är det få som känner till att vi har öppnat. Men jag hoppas att ryktet ska sprida sig till de som är sugna på något hälsosamt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags för skäggfest i Spånga – igen

Nyheter Spångaprofilen: "Skäggtrenden är här för att stanna" Kamma skägget! Nu är det dags för skäggfest för tredje gången i Spånga.torsdag 22/2 16:53

Snöpliga strulet med p-avgifter i Traneberg

Nyheter Anders har fått 1,5 kilometer till närmaste p-plats De nya p-avgifterna ska driva bort fulparkerarna och ge fler lediga p-platser. Men ibland blir det helt enkelt fel. Med de nya reglerna har Brommabon Anders Hörberg fått 1,5 kilometer till närmaste...torsdag 22/2 16:12