Julen dansades ut i Hagalund

Nu har julen dansats ut i Hagalund. I helgen var det stor julgransplundring i den nya föreningslokalen på Hagalundsgatan.

  • Publicerad 18:44, 14 jan 2018

Efter att ha flyttat runt julgransplundringen i många år och till och med firat utomhus i kylan på torget har festen hittat hem till Solna stads nyrenoverade lokal på Hagalundsgatan 38.

– Vi tackar kommunen för det, sa föreningens ordförande Monica Eriksson innan hon kallade kring dans kring granen med klassiker som ”Räven raskar över isen” och ”Prästens lilla kråka”.

Efter en kort kaffepaus var det dags igen för en sväng runt granen. Men till sist kom den som alla väntat på – tomten. Självklart blev godispåsar till alla barn. När tomten bytte några ord med Monica Eriksson fick han snabbt frågan:

– Hur vet du vad hon heter?

– Tomten vet vad alla heter, blev svaret.

– Vad jag heter jag då? undrade en kvicktänkt ung man i 10-årsåldern.

Då mumlade tomten något ohörbart i skägget.

MER Föreningen

Föreningen Ett levande Hagalund bildades 1983, tio efter att de första boende flyttat in i de åtta höghusen på Hagalundsgatan.
Föreningen är ideell och partipolitiskt obunden och arbetar för att skapa kontakt mellan de boende i stadsdelen och stödja föreningslivet.
Ett levande Hagalund har sedan 1986 arrangerat den årliga Hagalundsdagen. Samma år startade föreningen Valborgsmässofirandet vid Vattentornet.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Cyklist skadad av vajer

Nyheter Uppspänd mellan block i Hagaparken En cyklist skadades på onsdagskvällen av en uppspänd stålvajer i Hagaparken. Vajern hade spänts mellan två betongklumpar på en liten väg vid Hagakullen intill E4.fredag 20/4 13:11