Ronja Wedin och Nicole Kimland. Foto: Daniel Cannervik

JULENS HJÄLTAR: De sätter guldkant på jultillvaron hemma hos de äldre

Alla är inte lediga på julafton. På flera håll på Mälaröarna pågår i stället full aktivitet. Vi har träffat några som ser till att just ditt julfirande flyter på fint och stämningsfullt.

  • Publicerad 11:33, 21 dec 2016

Man försöker sitta med dem och fika och prata eller lägga fram en fin julduk.

Tiden hos hemtjänstens kunder är knapp. Inte minst på julafton då många i personalen vill vara lediga. Men som personal man får försöka sätta guldkant på tillvaron de korta stunder besöken äger rum, berättar Nicole Kimland och Ronja Wedin på Ekerö hemtjänst.

– Man försöker sitta med dem och fika och prata eller lägga fram en fin julduk. Många är ju ensamma, säger Ronja Wedin.

Maten som serveras är ett julbord i åtta olika byttor per person. Nicole och Ronja slutar jobba på eftermiddagen när kvällspatrullen tar vid. Sedan tar nattpatrullen över. Behovet av hjälp, service och social samvaro slutar inte.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hockeyveteraner klättar uppåt

Sport Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.torsdag 19/4 16:30

Skickade tändsticka med hot – åtal väcks

Nyheter En äldre man tände ett ljus vid ett LSS-boende och gick sedan därifrån. Dessutom hotades personalen. Nu åtalas mannen.torsdag 19/4 12:33

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter