Magnus Libert, Patrick Hellman och Robin Jacobsson. Foto: Jonas Månsson

JULENS HJÄLTAR: Julafton kan vara en tuff arbetsdag för räddningsjänsten

Alla är inte lediga på julafton. På flera håll på Mälaröarna pågår i stället full aktivitet. Vi har träffat några som ser till att just ditt julfirande flyter på fint och stämningsfullt.

  • Publicerad 11:32, 21 dec 2016

Det blir någon form av knytkalas där man tar med sina favoriter.

Traditionellt firande får vänta för ett av räddningstjänstens arbetslag. De får en jul på jobbet.

– Det brukar bli stämningsfullt, säger Magnus Libert, styrkeledare.

Stationen är bemannad som vanligt. Julafton är inget som ändrar på det. För de sex personer som jobbar på Ekerös brandstation blir det en speciell jul med dygnsjobb hela julafton.

– Vi är ett befäl och fem brandmän här. Det som skiljer julafton från andra dagar är att vi inte har speciellt mycket planerat, säger Magnus Libert.

Det arbetslag som jobbar julafton är väl sammansvetsat och jobbar tillsammans även övriga pass. Så länge de inte är ute på uppdrag kommer de att försöka få så jullikt som möjligt.

– Det blir någon form av knytkalas där man tar med sina favoriter. Vi är ett sammansvetsat gäng så det gör att det blir lite trevlig stämning i jul, säger Robin Jacobsson, brandman.

Magnus Libert kommer sakna en jul med familjen, men får lösa det på annat sätt.

– Det är klart att det är tråkigt för familjen, men vi som jobbar här vet om hur det är. Mina vuxna barn med pojk- och flickvänner kommer den 25 december i stället. Vi får fira då, säger han.

Jobbet under storhelger kan ofta vara tufft.

– Jag har varit med om både självmord och självmordsförsök, säger Patrick Hellman som tillhör arbetslaget men har fått ledigt och ska fira sitt barns ettårsdag på just julafton.

Robin Jacobsson har en uppmaning till alla julfirare.

– Ha trevligt och ät god mat. Men låt bilen stå om ni har druckit alkohol och glöm inte att släcka ljusen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Få Ekeröbor litar på sina lokalpolitiker

Nyheter Känslan av otrygghet är hög hos Ekeröborna. Och förtroendet är lågt för kommunala politiker.torsdag 26/4 16:02

Här kan du fira in Mälarövåren

Nyheter ✔Brasa ✔Fyrverkerier ✔Sång ✔Vårtal Klart sköna maj ska välkomnas! Här är några lokala valborgseldar där du kan rasa ut vintern med bravur.torsdag 26/4 10:22

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter