"Det hänger på formen och tätheten" säger Cilla Hallberg när hon och dottern Freja handlar gran av Sofia Norberg på Fantasifloristen. Foto: Helena Wedin

Julgransruschen är i gång

Form, täthet och doft är faktorer som spelar in när Bålstaborna köper sin gran. Julgransförsäljaren Sofia Norberg bjuder på sina bästa julgranstips.

  • Publicerad 08:42, 15 dec 2016

Klipp inte av topppen!

Då kan granen börja barra och
i värsta fall dö.

Värmechocka inte granen

Slussa in granen i värmen, annars kan den få en chock. Låt den stå ett tag i garage eller trappuppgång innan den får komma inomhus.

Vattna ofta!

Gör en skåra i på 0,5 cm i botten. Då tar granen till sig vattnet bättre. vattna sen 1-2 gånger per dag fram tills julafton. Sedan kan man minska om man vill.

Bättre doft eller färre barr?

Två av de vanligaste julgransorterna är rödgran och kungsgran. De är båda populära - men om man gärna vill att det ska dofta mycket av granen är rödgranen att föredra. Kungsgranen barrar däremot mindre.

200 granar ...

... är ungefär vad Fantasifloristen brukar sälja per säsong. De allra flesta brukar handla sin gran mellan Lucia och den 20 december.

Vad händer med granarna som blir över?

Det brukar inte bli så många. Förra året hade vi två stycken över, de var riktigt fula. Då försöker vi se till att använda exempelvis grenarna till andra dekorationer om det går.

Sofia Norberg, Fantasifloristen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Valp togs olovligt in i Sverige - ska avlivas

En kvinna förde in en valp från Ryssland utan att kunna visa upp rätt handlingar. Valpen ska enligt svensk smittskydds- och djurrättslag avlivas, men när polisen sökte valpen fanns den inte i hemmet....tisdag 20/2 14:18

Stamcellsforskare kom till Bålsta

För att ge information, hopp och en gemenskap har Bålsta Parkinsonförening en föreläsningsserie. Senast ut var stamcellsforskaren Malin Kele som föreläste för en entusiastisk publik om hur lång...tisdag 20/2 9:50

Senaste numret

Bålstabladet