Elever i sexan i Lilla Adolf Fredrik ordnar julbasar i Vasastan! Foto: Linda Gren

Julklassikern är tillbaka i Vasastan

Lilla Adolf Fredriks skola har haft julbasar i princip varje år sedan 1970-talet. Förra året blev den inte av men nu är det populära evenemanget tillbaka i Vasastan.

  • Publicerad 11:37, 6 dec 2017

Den 16 december från klockan 11 kommer Lilla Adolf Fredrik på Dalagatan 18 att fyllas av julstämning. Då ordnar årskurs sex klassisk julbasar med loppis och försäljning av korv och ett lotteri där man kan vinna fina priser. I potten finns bland annat korgar med delikatesser, teaterbiljetter och presentkort på restauranger.

– Vi har gått runt i butiker i närheten och frågat om de vill vara med och sponsra. Alla pengar som vi får in från loppisen och lottförsäljningen går till vår klassresa, säger Anna Permert som går i sexan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon och hennes klasskamrater berättar att det kommer att säljas allt från köksredskap och leksaker till skidor och kläder.

Den årliga julbasaren startades på 1970-talet och har arrangerats av skolan. För två år sedan tog föräldraföreningen över och förra året blev basaren inte av. Men nu är den tillbaka. En som varit med länge, närmare bestämt 19 år, är läraren Lena Lindfors.

– Vi jobbar med basaren i alla ämnen: matematik, svenska och bild till exempel. I det senare får eleverna måla skyltar, säger Lena Lindfors som ser fram emot lördagen 16/12.

– Det brukar vara mycket folk, det känns som att alla elever och föräldrar kommer hit.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

För den som inte kan komma på basaren, som pågår till klockan 16, men som vill vara med i lotteriet kan Vi i Vasastan meddela att lotter finns till försäljning i skolan redan nu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10