Ge bort. I år har Täby Park inlett ett samarbete med Stadsmissionen och uppmarna Täbybor att lämna gåvor under marknaden. Foto: Täby park

Julmarknad i Täby – då kan vi också ge bort gåvor

När Täby Park anordnar julmarknad i december har man nytt fokus som handlar om att ge bort gåvor till bättre behövande. – Väldigt fint att också ge presenter till andra, säger Maria Campos Björkquist.

  • Publicerad 17:20, 22 nov 2017

Den 2:a och 9;e december är det dags för julmarknad på Täby Park. Och det som är nytt för i år är att man har inlett ett samarbete med Stadsmissionen.

– Det är andra året vi har julmarknad, förra året var jättelyckat. Men vi har tänkt och det inte bara ska handla om att köpa saker, även om det är både närodlat och ekologiska varor. Det ska handla om att ge också, säger Maria Campos Björkquist, marknadschef på Täby Park.

"Från barn till barn"

På marknaden kommer en släde finnas på plats med en stor säck där Täbybor och besökare kan lämna julklappar som sedan Stadsmissionen fördelar.

– Vi vill att det ska vara från barn till barn och att gåvorna ska hamna så nära som möjligt och därför vill vi göra det här med Stadsmissionen.

– Det vi tycker är viktigt är att man lär sina barn att det är väldigt fint att också ge presenter till andra, så man gör det till en fin sak att slå in ett paket och kanske skriva ett litet brev och vad man själv heter som givit gåvan, säger Maria Campos Björquist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem skickar dåliga DVD-filmer till Jocke?

Nyheter En gång fick han 300 stycken Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.fredag 15/12 20:08

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Nyheter "Nästan fullsatt" Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.fredag 15/12 15:33