Pendeltågen dras med förseningar. Foto: Mikael Andersson

JUST NU: Stora förseningar på pendeln

Alla pendeltågslinjer dras med förseningar på över en halvtimme just nu. Anledningen är att någon eller några under morgonen befunnit sig ute i spåren vid Årstaberg.

  • Publicerad 09:30, 8 nov 2017

- Spårspring är ett stort problem. Det händer alltför ofta att folk genar över spåren eller av andra skäl befinner sig där de inte ska vara, säger Jesper Pettersson, presstalesperson på SL.

När någon obehörig person upptäcks i spårområdet stoppas trafiken och sedan måste tågen till en början köra väldigt sakta förbi platsen för att inte riskera någon olycka.

- Nu är ju personerna borta men det blir följdförseningar. Jag kan inte säga exakt när trafiken kan rulla som vanligt igen, men förseningarna lär fortsätta minst en halvtimme-trekvart, säger Jesper Pettersson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14