Så här såg det ut på Jakobsbergs station i morse. Foto: Louise Bornhall

Tågen i Stockholm rullar igen

All pendeltågstrafik stoppades av polisen under onsdagsmorgonen. Nu släpps trafiken på igen. Men det är minst sagt rörigt.

  • Publicerad 09:53, 3 jan 2018

Vid niotiden på onsdagsmorgonen hävde polisen sitt beslut att stoppa all tågtrafik vid Södra station.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade stoppet att göra med en eventuell bomb vid Södra station, och bombgruppen var inkallad.

Men efter ett långt sökande visade det sig att varken några personer eller någon bomb anträffades i området.

– Vi har hävt stoppet och hittade inga föremål och inga personer, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

För SL och samtliga pendeltågsresenärer betyder det här dock fortfarande STORA problem. När all trafik har stått still i nära fyra timmar skapas stora förseningar. MTR valde att stoppa samtliga tåg som var i trafik.

– Vi gör det här för att det har blivit väldigt rörigt i trafiken. Våra trafikledare måste få koll på var någonstans alla tåg befinner sig och därför stannar vi all trafik under en kortare stund, säger Jesper Pettersson vid SL:s pressjour.

Någon prognos för när trafiken kan börja rulla normalt igen finns inte.

– Nej, det går inte att säga. Vi har ingen koll på hur stora följdförseningarna är men en inte allt för vild gissning är att det kommer vara störningar hela förmiddagen, säger Jesper Pettersson.

– Trafiken släpps på, men när det rullar som vanligt igen brukar ta tid, säger Towe Hägg.

Runt om i stan vittnar resenärer som minst sagt långa resor.

– Pendeltåget stod still, det fanns inga ersättningsbussar och det var helt tokfullt när vi äntligen kom till tunnelbanan. Det här tar tid, säger vår reporter Louise Bornhall som för dagen försökte ta sig till Alvik.

Anledningen till att polisen stoppade trafiken i hela fyra timmar var att sökområdet var så pass stort.

– Vi var tvungna att skicka mycket folk eftersom området är stort och vi vill gärna att det går så fort som möjligt, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Märstabo åtalas för mordförsöket på femtonåringen

Nyheter En artonårig Märstabo åtalas för att ha knivhuggit en femtonårig pojke i Sigma på nyårsdagen med livshotande skador som följd. Han misstänks även för förberedelse till rån drygt en vecka senare och...torsdag 19/4 12:58

Kommunhusbeslutet sköts upp

Politik Ska utredas En och en halv timmes intensiv fullmäktigedebatt resulterade inte i något beslut om kommunhusets framtida placering – Optimus eller Väsby Entré. I stället återremitterades ärendet till...torsdag 19/4 7:10