Elever stannar hemma på grund av kackerlackor i skolan. Foto: Mostphots

Kackerlackor i maten på skola i Stockholm

Under den senaste månaden har Atleticagymnasiet på Kungsholmen haft problem med kackerlackor, något som ska ha fått elever att stanna hemma från skolan.

  • Publicerad 12:08, 19 feb 2018

Det var Expressen som först skrev om situationen på gymnasieskolan på Kungsholmen. Kackerlackor ska ha dykt upp på så väl väggar och tak som golv.

– Idag skulle vi ta äta mackor, då kröp en kackerlacka upp ur smöret, säger en elev på skolan som vill vara anonym till Expressen.

Värst ska det ha varit i matsalen, som skolan nu har flyttat tillfälligt till idrottshallen. En del elever väljer trots det att stanna hemma.

– Vissa föräldrar vill inte att vi ska gå till skolan för att vi kanske tar med kackerlacksägg hem och så kan det sprida sig hemma också. Alla är jätteoroliga, säger eleven.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Skolans VD Stefan Burman bekräftar för Expressen att problemet med skadedjur existerar. Anticimex är inkopplat och bekämpar för tillfället kackerlackorna två gånger i veckan.

– Anticimex säger att det här tar tid. Vi har lokaliserat kackerlackorna till ett område på skolan och där jobbar vi ju givetvis med alla insatser vi kan. De har varit i det området där vi serverar mat. Det är inte så att de springer runt på golvet, det är en ibland som dyker upp, det är ingen invasion, säger han till Expressen.

StockholmDirekt har sökt skolledningen för en kommentar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Delibutik på Kungsholmen tvingas stänga

Nyheter Svårt konkurrera med näthandeln – trots eko och närproducerat I fyra år har matbutiken nära Norr Mälarstrand sålt ekologiska och närproducerade livsmedel. Men på söndag bommar butiken igen. "Man måste inse när det inte går längre", säger en av ägarna.fredag 23/3 15:30

Stockholm får införa förbud mot dieselbilar

Nyheter Helldén (MP): "Min förhoppning är att det ska vara klart så snart som möjligt" Miljözoner får införas i Stockholm från 2020 men det skärpta dieselkravet får vänta ytterligare två år. Det står nu klart efter att regeringen i dag lämnat besked i frågan.fredag 23/3 14:21