Tilda Mellander, 13 år med kompisen Frida Hirsch, 13 år tar en selfie på Barnhusbron. Foto: Sacharias Källdén

Kan det här bli Stockholms första park- och selfiebro?

Gör Barnhusbron till Stockholms första parkbro och bind ihop Vasastan med Kungsholmen. Det vill Liberalerna som kallar bron för en ultimat "selfiebro".

  • Publicerad 09:00, 27 maj 2017

Broarna som förbinder Vasastan och Kungsholmen är eftersatta och tråkiga. Det tycker bland andra Magnus Liljegren, ordförande för Liberalerna på Kungsholmen, som bor vid Barnhusbron. Tillsammans med kollegerna i L på Norrmalm föreslår han att Barnhusbron rustas upp.

– Det vore enkelt att bara måla den och kanske skapa planteringar eller träd så att det blir en parkbro. Det finns enorm potential och häftiga exempel i New York. Det är så otroligt mycket turister som passerar i Karlbergskanalen, då är det lite trist att visa upp en cementbro, säger Magnus Liljegren, som föreslår att man låter konstnärer och arkitekter utsmycka bron.

BILDQUIZ: Stockholmare – har du koll på stans olika broar?

Förutom att göra Barnhusbron grönskande tycker han att man borde sätta upp informationsskyltar.

– Från bron ser man många av Stockholms sevärdheter och det vore bra att peka ut dem så att man vet vad det är man ser. Vi skojade om att det borde bli Stockholms selfiebro, säger Magnus Liljegren (L).

"Borde satsa på annat"

Kompisarna Tilda Mellander och Frida Hirsch,13, är inte jättepeppade på idén med en park- och selfiebro just här.

– Det kanske inte är det man ska satsa på med tanke på det som händer nu. Jag tycker de borde prioritera sjukvården och skolan istället, säger Tilda Mellander.

– Man ser ju inte så mycket av Stadshuset, om man ska ta en bild av Stockholm finns det jättemånga fina platser som är bättre, säger Frida Hirsch.

Fler broar får stängsel för att förhindra självmord

Om man ändå ska göra något med bron tror de dock att blommor är rätt väg att gå.

– Man kan snygga upp staketet och sätta dit fler blommor. Det finns jättesnygga staket i Paris, de är svarta och har mönster.

"Groteskt ful"

En boende i närheten som går förbi är lite tveksam till att vyn från bron kan bli den ultimata selfie-bakgrunden.

– Du får ju med Stadshuset men å andra sidan är ju järnvägen så groteskt ful så jag vet inte.

Liberalerna vill göra Barnhusbron till en "park-och selfiebro". Foto: Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu trafikerar bussar Värtavägen igen

Nyheter Ny ringlinje i väntan på ettan Efter lång kamp – nu trafikerar äntligen bussar Värtavägen igen.söndag 22/4 8:34

De vill lyfta risig skamfläck på Kungsholmen

Nyheter Nu lovar staden bättring Platsen vid kajakuthyrningen i Kristineberg kunde varit en pärla. Men istället är den fylld av sopor och vid bryggan står ett nedklottrat hus. Det vill Kungsholmsbon Rasmus Jonlund (L) ändra på.söndag 22/4 8:10