Skådespelarna från årets julkalender i SVT. Foto: Janne Danielsson / SVT

Känner du igen Västerortsskolan i julkalendern?

Västerortbo? Tycker du miljöerna i årets julkalender "Jakten på tidskristallen" ser bekanta ut? Då finns en naturlig förklaring.

  • Publicerad 11:41, 5 dec 2017

Nu har årets julkalender "Jakten på tidskristallen" dragit igång på SVT. Och för många Västerortsbor ser miljöerna, där huvudkaraktärerna Asrin, Lima och Max hänger, bekanta ut.

Filmteamet bakom produktionen har tidigare gått ut med att en studio i Lunda i Spånga har använts som inspelningsplats.

Årets julkalender spelas in i Spånga

Redan i första avsnittet av julkalendern syns även Sundbyskolan i Spånga.

– Vi har spelat in skolscenerna på Sundbyskolan under sportlovet, när skolan var stängd. Skolan låg nära och bra till inspelningsstudion i Lunda, säger Anna Wallmark, producent.

Scenerna från den så kallade "Framtidsskolan" är filmade på Skandia på Lindhagensgatan i stan, vid Albanova universitetscentrum och i Word trade center vid Cityterminalen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Just nu: Spångaborna manifesterar efter rånvåg

Nyheter Samlas i Spånga centrum Hundratals Spångabor har samlats på torget i Spånga centrum för att manifestera mot den senaste tidens rån och brottslighet i området.torsdag 14/12 16:41

Nytt förslag: 16 miljoner till väktare i Bromma

Nyheter "Definitivt ett steg i rätt riktning" Privatpersoner ska inte behöva betala för väktare för att stoppa inbrotten. Istället borde stadsdelen fixa fram pengarna, menar Moderaterna i Bromma.torsdag 14/12 16:23