Kaos i busstrafiken - se filmen som utbildat förarna

Vallentuna Nyheter avslöjar nu filmerna som ska hjälpa förarna att hitta rätt i ersättningstrafiken. Se klippen själv.

  • Publicerad 11:16, 10 jan 2017

Ersättningstrafiken beskrivs som kaosartad av resenärer i Täby och Vallentuna. Bussar har kört fel väg, ner i diken och chaufförer hoppat över hållplatser.

LÄS MER: Kaos i ersättningstrafiken – "Det är bara high chaparall"

Arriva besvarade kritiken och menade att deras busschaufförer får en tio dagar lång utbildning.

LÄS MER: Arriva svarar efter kaoset: "Chaufförerna har fått tio dagars utbildning"


Men filmerna som ska utbilda Arrivas bussförare är av undermålig videokvalitet och har ont om information.

Bland annat finns uppgifter om toaletter i Brottby på film. ”På macken Bilisten till vänster får du låna toalett.” Men om macken är stängd finns andra möjligheter: ”Bajamaja (toalett) på vänster sida. Bra när Bilisten är stängd.”.

Arriva – hur ser egentligen utbildningen ut?

– När vi normalt nyanställer chaufförer får de en månads utbildning för att lära sig samtliga 72 linjer. Vi har nu anställt 150 nya chaufförer för ersättningstrafiken som har fått 2 veckors utbildning för att lära sig 10 linjer, säger Anna Rydne, kommunikatör på Arriva.

Hon berättar att det ingår två timmars teori och sex timmars körning varje dag under tvåveckorsperioden.

– I den teoretiska biten går man igenom till exempel SL:s system i bussarna, accessmaskiner etcetera, samt vår kundservicefilosofi.

Filmerna är till för repetition, säger Anna Rydne.

– De filmerna är till för repetition för de förare som känner att de behöver gå igenom turerna lite extra efter den fysiska linjeutbildningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Täby har påbörjat strandpromenaden – men Vallentuna dröjer

Nyheter "Det vore ju fint om det fanns såklart" Promenadvägen runt Vallentunasjön som planerats sedan länge har börjat byggas i Täby. Men i Vallentuna dröjer det.onsdag 21/2 19:13

Respekt i motionsspåret – Vallentunaborna hyllas

Nyheter "Fantastiskt att se" Skidklubben hoppas att gående inte ska gå i de nydragna skidspår. Nu har en Vallentunabo hyllat "samarbetet".onsdag 21/2 16:33