I veckan stängde den sista infartsparkeringen i Spånga intill Spånga tennishall. Foto: Sofia White

Kaosläge: Spånga står nu helt utan infartsparkering

I veckan stängde Spångas sista infartsparkering, intill Spånga tennishall. I nuläget kan ingen svara på om parkeringen kommer att öppna igen.

Vi planerar inte att öppna vägen igen.

I våras rök infartsparkeringen vid Spånga station, med 85 parkeringsplatser. Trafikverket behövde marken till utbyggnaden av pendeltågsspåren.

Nu är det dags igen. I veckan stängde även infartsparkeringen vid Spånga tennishall, där det finns 50 platser. Anledningen till det, är att det inte längre finns någon väg att köra dit på.

Vägen, som ligger på Svenska bostäders mark, har stängts av som en säkerhetsåtgärd. Den ligger nämligen tätt intill kvarteret Hedvig där trevåningshus byggs om till femvåningshus.

"Kommer pågå i flera år"

Någon information om när parkeringen kan tänkas öppna igen syns inte till, varken vid infartsparkeringen eller på Stockholm parkerings hemsida.

På onsdagen var det fortfarande ingen som kunde svara på om infartsparkeringen kommer att öppna igen.

– För att vi ska kunna öppna infartsparkeringen igen behövs först en ny avfart eftersom bygget kommer att pågå i flera år, säger Torbjörn Falksund, avdelningschef hos Stockholm parkering, som berättar att han själv söker inblandade aktörer för mer info.

Inget svar från trafikkontoret

Svenska bostäder säger att vägen är stängd för gott.

– Vi planerar inte att öppna vägen igen. Nu är det trafikkontoret i Stockholm som måste lösa det här, bollen ligger hos dem, säger Ann Kuylenstierna Arnström, kommunikationschef på Svenska bostäder.

Men inte heller Trafikkontoret har på onsdagen något svar att ge, och ber att få återkomma.

Tills vidare hänvisar Stockholm parkering till infartsparkeringarna i Johannelund och Råcksta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ovanliga fyndet: Här kan Spångaborna ha snackat med gudarna

Nyheter Amuletter kastades i "önskebrunn" Arkeologer har gjort ett jättefynd av amuletter på utgrävningsplatsen i Hjulsta. Nu tror de att dåtidens Spångabor använt kultplatsen för att komma i kontakt med högre makter.söndag 24/9 9:27

Vällingby city finns inte mer

Nyheter Klart: Anrika centrumet byter namn – igen Har det precis satt sig att kalla Vällingby centrum för city? Eller tillhör du dem som helt enkelt vägrat det nya namnet? Nu kommer beskedet: Vällingby city byter namn – igen.lördag 23/9 13:05