I veckan stängde den sista infartsparkeringen i Spånga intill Spånga tennishall. Foto: Sofia White

Kaosläge: Spånga står nu helt utan infartsparkering

I veckan stängde Spångas sista infartsparkering, intill Spånga tennishall. I nuläget kan ingen svara på om parkeringen kommer att öppna igen.

  • Publicerad 17:30, 6 sep 2017

Vi planerar inte att öppna vägen igen.

I våras rök infartsparkeringen vid Spånga station, med 85 parkeringsplatser. Trafikverket behövde marken till utbyggnaden av pendeltågsspåren.

Nu är det dags igen. I veckan stängde även infartsparkeringen vid Spånga tennishall, där det finns 50 platser. Anledningen till det, är att det inte längre finns någon väg att köra dit på.

Vägen, som ligger på Svenska bostäders mark, har stängts av som en säkerhetsåtgärd. Den ligger nämligen tätt intill kvarteret Hedvig där trevåningshus byggs om till femvåningshus.

"Kommer pågå i flera år"

Någon information om när parkeringen kan tänkas öppna igen syns inte till, varken vid infartsparkeringen eller på Stockholm parkerings hemsida.

På onsdagen var det fortfarande ingen som kunde svara på om infartsparkeringen kommer att öppna igen.

– För att vi ska kunna öppna infartsparkeringen igen behövs först en ny avfart eftersom bygget kommer att pågå i flera år, säger Torbjörn Falksund, avdelningschef hos Stockholm parkering, som berättar att han själv söker inblandade aktörer för mer info.

Inget svar från trafikkontoret

Svenska bostäder säger att vägen är stängd för gott.

– Vi planerar inte att öppna vägen igen. Nu är det trafikkontoret i Stockholm som måste lösa det här, bollen ligger hos dem, säger Ann Kuylenstierna Arnström, kommunikationschef på Svenska bostäder.

Men inte heller Trafikkontoret har på onsdagen något svar att ge, och ber att få återkomma.

Tills vidare hänvisar Stockholm parkering till infartsparkeringarna i Johannelund och Råcksta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Klart: Hatade stoppförbudet i Nockeby blir kvar

Nyheter "Behövs för att värna om trafiksäkerheten" Nu är det slutdiskuterat: det hatade stoppförbudet på Nockeby torg blir kvar – alla överklaganden kom in försent.måndag 19/2 16:59

Här fixas sportlovsaktiviteter för Västerorts tjejer

Nyheter ✔DJ-workshop ✔Teater ✔Dancehall ✔Debatt På sportlovet bjuder Podium Kultur in till workshops för tjejer, icke-binära och transpersoner i Västerort som vill testa på att DJ:a, dansa, spela teater eller skriva kreativt.måndag 19/2 16:51