Tränare. Sportchefen Lennart Sandahl välkomnade tränaren Pierre Gallo (till höger) till Karlberg inför säsongen. Foto: Karlbergs BK

Karlbergs BK tappar lagkaptenen: "Kommer värva en eller flera spelare"

Karlbergs BK:s herrlag i fotboll rundade av vårsäsongen med en stark seger på bortaplan mot Håbo. Nu blickar tränaren Pierre Gallo fram emot en spännande höstsäsong, men utan sin lagkapten.

  • Publicerad 15:00, 30 jun 2017

KB vann i onsdags vårsäsongens sista match med 2-1 efter mål av Asokolo Simba och André Nader. Tränaren Pierre Gallo är nöjd med sitt lags prestation.

– Det var ovant för oss att spela på riktigt gräs eftersom vi nästan uteslutande tränar och spelar på konstgräs. Så det blev en del felpassningar. Men ett gediget arbete gjorde att vi till slut vann, säger han.

Bajentalang till Karlbergs BK

När division 2 nu tar ”sommarlov” så hittar man KB på en stabil femteplats i tabellen.

Nöjd trots skador

När tränaren ombeds summera sin första halva säsong som huvudtränare så ger han lagets prestation hittills höga betyg.

– Vi tappade otroligt många spelare inför säsongen och har dessutom haft en del olyckliga skador. Utifrån de premisserna så har vi gjort det riktigt bra och fullföljt de mål vi har satt upp, säger Pierre Gallo.

Vad är det för mål?

– Man kan säga att vi haft mål för fem matcher i stöten gällande de resultat vi velat uppnå. Och där har vi lyckats under våren. Nu får vi diskutera vad målen för andra halvan av säsongen blir.

KB chockade AIK – rödvit seger i träningsmatchen

En tuff verklighet inför hösten är att lagets stjärna och lagkapten Sebastian Bichler Bergenheim lämnar för att flytta hem till Örebro. Men Pierre Gallo utlovar förstärkningar.

– Det lutar åt att vi kommer värva in en eller flera spelare. Några grejer är på gång, säger han.

KB kritiska till stadens syn på idrott: "Vi nådde bristningsgränsen för två år sedan"

För egen del har våren varit Pierre Gallos första som huvudtränare efter tidigare uppdrag som hjälptränare i större klubbar som IK Frej och Brommapojkarna.

– Det har varit väldigt kul och allt fungerar bra. Jämfört med klubbarna jag varit i innan så är det en viss skillnad eftersom KB är lite mindre. Man är inblandad i det mesta. Det är ganska skönt, säger Pierre Gallo.

Säsongen startar igen den 29 juli med en hemmamatch på Stadshagen mot Gamla Upsala SK.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45