STÄNGS. Den 1 maj stänger Karolinskas vuxenakut. Foto: Leif Oldenburg

Karolinska stänger akuten

Den 1 maj stänger Karolinska sjukhuset akutmottagningen för vuxna. Den nya intensivakuten tar bara emot patienter som kommer med ambulans eller helikopter. Barnakuten på Astrid Lindgren berörs inte.

  • Publicerad 12:57, 13 apr 2018

Akutmottagningen för vuxna stänger för patienter som kommer till akuten på egen hand. Dessa hänvisas i fortsättningen till andra akutmottagningar på exempelvis S:t Göran och Danderyd. Dessutom är tio närakuter under uppbyggnad. Sju har redan öppnat.

– Med den nya intensivakuten blir det möjligt för Nya Karolinska att fungera som ett högspecialiserat sjukhus, säger Annika Tibell, biträdande sjukhusdirektör på Karolinska till Dagens Nyheter.

Den nya intensivakuten väntas ta emot cirka 15 000 patienter per år. Närmare 70 000 årliga besök på den nuvarande vuxenakuten kommer i fortsättningen få söka sig till andra mottagningar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Cyklist skadad av vajer

Nyheter Uppspänd mellan block i Hagaparken En cyklist skadades på onsdagskvällen av en uppspänd stålvajer i Hagaparken. Vajern hade spänts mellan två betongklumpar på en liten väg vid Hagakullen intill E4.fredag 20/4 13:11