Det som först misstänktes vara en tumör visade sig vara luftgevärskula i benet. Foto: Privat

Katten Wille sköts – kulan hittades flera månader senare

Under en sommardag fann familjen Edengren en luftgevärskula hemma på tomten i Ormsta. Där och då hade ingen kunnat tro att familjens katt Wille blivit skjuten.

  • Publicerad 14:22, 13 okt 2017

I juli skulle familjen Edengren till veterinären för att vaccinera sina två katter. När veterinären gjorde sin rutinkontroll på ena katten Wille, hittades en knöl i hans bakben. 

– Veterinären trodde att det var en liten tumör och ville därför ta bort den. Så vi bokade in en tid för operation i september, säger ägaren till katten, Alexandra Edengren. 

Men under operationen fann veterinären något oväntat. Det var inte en tumör som Wille råkat ut för. 

– Det visade sig att han hade en luftgevärskula i benet, säger Alexandra Edengren. 

Sköts på tomten

När familjen fick höra om luftgevärskulan föll allt på sin plats. Under sommaren hade de nämligen hittat en kula på tomten. 

– Vi kopplade ihop det ena efter det andra. Slutsatsen är att Wille måste ha blivit skjuten på tomten. Enligt veterinären måste det ha varit från några meters avstånd. Det är väldigt ledsamt och förargligt att någon har skjutit på vår katt, säger Alexandra Edengren. 

Katten Wille är idag återställd och får återigen vara ute och leka i naturen. 

– Efter operationen fick han vara inne väldigt mycket, men nu är han ute fritt tillsammans med vår andra katt. Men jag upplever att han håller sig närmare hemmet. Man undrar ju varför någon har skjutit mot vår katt, säger Alexandra Edengren. 

Händelsen är polisanmäld.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mängder med lägenheter till salu i nya Täbyområdet

Nyheter "Efterfrågan har inte varit jättestor" 25 av 37 lägenheter som är till salu i Näsbypark ligger i nya området kring Norskogsbadet. En slump eller ett resultat av spekulationsköp?söndag 22/10 17:22

Danderyd vill pynta gångtunnel med ditt fotografi – du får 0 kronor

Nyheter Professionell fotograf reagerar Skicka in din bild och bli publicerad i en av Danderyds gångtunnlar. Du får äran, men inget mer. Upplägget, där bilderna för alltid kommer kunna användas av kommunen, irriterar professionella...fredag 20/10 17:10