ARKIVBILD. Kalle Karlsson förra gången det begav sig. Foto: Mikael Andersson

KB:s nygamle tränare tror på sitt lag

Karlbergs BK:s herrlag gjorde succé 2016 och fick kvala till division 1. Framgångssäsongens huvudtränare Kalle Karlsson är nu tillbaka i klubben.

  • Publicerad 12:16, 28 mar 2018

Tillbaka i klubben du tränade 2015 och 2016. Hur är läget?

– Bra! Det känns spännande. Som vanligt på den här nivån är det många spelare in och ut. Sedan förra året har vi tappat tre bärande spelare. Samtidigt har vi fyllt på med nygamla spelare som till exempel Alexander Hedman. Känslan är att vi har en gedignare trupp än förra säsongen.

Om du jämför med succéåret 2016 då? 

– Det är sex spelare kvar sen det året, så det är jättesvårt att säga. Så funkar det i Stockholm där det finns många klubbar med stor omsättning på spelare. Men jag kan lova att vi kommer spela minst lika bra fotboll, det har jag sett på försäsongen. Hur långt det räcker får vi se.

Förra säsongen tränade du Vasalund i division 1. Vad gav det dig?

– Man lär sig och utvecklas var man än är. Det var en fin erfarenhet att träna på den nivån. Spelarna tjänar några tusenlappar, så man kan ställa andra krav. I Karlberg har vi noll kronor i löneutbetalningar. Samtidig har vi väldigt många unga spelare som vill utvecklas.

Du har talat om att Karlberg är "närmast hjärtat".

– Ja, det hänger ihop att det var min första klubb som jag spelade i när jag kom till Stockholm 2006. Jag känner väldigt många i och runt klubben. Så det känns jäkligt kul att vara tillbaka.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Så inleder KB säsongen i division 2

Karlberg-Gamla Upsala, 7 april, klockan 14 (Stadshagens IP)

IFK Stocksund-Karlberg, 13 apri, klockan 16 (Danderyd Arena)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Skejtarna tar över Obsans damm mer och mer

Nyheter Vill ha den torrlagd året runt Redan för tolv år sen startade skejtarnas kamp för att torrlägga dammen i Observatorielunden. Och nu har man vunnit – i alla fall delvis.tisdag 24/4 15:57

Här kan du lämna all skit du inte behöver

Nyheter Dags att vårrensa? Här hittar du pop up-containrarna! Det är vår och insamlingssäongen är igång. Vi var på plats när pop up-containrarna som flyttar runt i hela stan invigdes på Norr Mälarstrand.tisdag 24/4 15:55