KD-politikern: "Från och med nu håller jag käften"

Under söndagen hamnade Alexandra Pascalidou och Danderydspolitikern Joachim Gahm (KD) i en het ordväxling på Twitter. Detta sedan Gahm skrivit att attacken i Italien där en 29-årig man skjutit flera personer med afrikansk bakgrund bör betecknas som ett "hämnddåd" snarare än ett rasistdåd.

  • Publicerad 08:47, 6 feb 2018

En konversation på Twitter mellan journalisten Alexandra Pascalidou och Joachim Gahm (KD), valledare och ledamot i miljö- och hälsoskyddsnämnden i Danderyds kommun, har lett till stark kritik mot den kristdemokratiska politikern i det sociala mediet.

Bakgrunden är en tweet som Gahm skrev till Pascalidou. Där uttryckte han att dådet i den italienska staden Macerata i helgen, där en man gick till attack och sköt flera personer med afrikanskt ursprung innan han gjorde en fascisthälsning i samband med gripandet, bör betecknas som ett hämnddåd snarare än ett rasistdåd.

Några dagar tidigare hade en mördad kvinna hittats i samma stad, ett mord som en nigeriansk man är misstänkt för.

Så här svarade Joachim Gahm (KD) på tweeten:

När Danderyds Nyheter under måndagen pratar med Joachim så berättar han att han nyligen startat sitt Twitterkonto, där han tänkt beröra lokala frågor.

– Jag har lärt mig en läxa. Nu har jag lärt mig att man får absolut inte gå på någon kändis som har en svans efter sig och det spelar ingen roll hur vänligt man uttrycker sig. Händelsen var ett rasistdåd, men det var ett hämnddåd också, säger han.

Kunde du formulerat tweeten annorlunda?

– Om något väcker uppmärksamhet eller starka känslor så har jag antingen formulerat mig helt rätt eller helt fel. Jag kunde ha uttryckt det annorlunda. Syftet var inte att starta något storm.

– Jag blir så trött på det här med att stämningen alltid ska hetsas upp. Från och med nu så håller jag käften i den här typen av frågor.

Joachim Gahm kallar alla dem som uttryckt kritik mot hans tweet för "vänstermänniskor" och säger att det inte är KD:s målgrupp.

– Men det var mitt misstag att uttrycka sig så, Sverige är ett land där man ska vara försiktig med att uttrycka sig.

– Allt handlar bara att få in så många like som möjligt. Det var synnerligen dumt gjort och jag kommer aldrig mer störa Alexandra.

Har du blivit kontaktad av partiet centralt?

– Nej, inte ett ljud. Varför ska de bry sig om mig?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Därför spärrades Biblioteksgången av i veckan

Nyheter "Initialt kunde vi inte avgöra vad det var inuti" Läsare undrar hur det kom sig att polisen spärrade av Biblioteksgången i Täby centrum under måndagen. Svaret: En förpackning som polisen var tvungen att undersöka.fredag 16/2 11:23

Danderydsvalet 2018: Hur högt tål Djursholm?

Nyheter "Riskerar kulturhistoriska värden" På den tidigare bensinmacksstationen vid Djursholms torg ska man bygga bostäder. Vi ställde den hypotetiska frågan om det är möjligt med ett 10-våningshus till alla partiers företrädare i...fredag 16/2 11:20