Livat. Tanken är att torget ska fyllas med liv när det är marknadsdags.

Klart: Då drar nya marknaden igång på Täby torg

Under fem lördagar i vår och sommar ska Täby torg förvandlas till en marknadsplats. Nu är det klart med datumen.

I januari skrev Täby Nyheter om att kommunen tecknat ett avtal med Stockholmsmarknader, som driver bakluckeloppisen på Täby Galopp, om att ha marknad på torget en lördag i månaden.

LÄS MER: Nytt försök för "Döda torget" - känd marknad flyttar in

Nu är det klart att det blir premiär för marknaden lördagen den 29 april, mellan klockan 12 och 16.

– Vår förhoppning, och det som det verkar bli, är helt enkelt en blandad marknad, all in helt enkelt. Det kommer absolut finnas loppis- och vintagegrejer men det kommer definitivt inte vara någon loppmarknad, säger Maria Wiberg, som driver Stockholmsmarknader.

– Det kommer att vara allt från ekologiska barnkläder till food trucks med mat från Sydamerika.

Olika varje gång

Förutom food trucks kommer det finnas en hel del för den matintresserade.

– Man kommer kunna köpa både Äppelmust från Norrviken, tunnbröd och massa andra saker. Är man intresserad av trädgård finns det sticklingar, fröer och även färdiga plantor, så det kommer att vara vårigt, säger Maria Wiberg.

Övriga marknadsdatum under våren och sommaren är den 27 maj, 29 juli, 26 augusti och 20 september. Maria Wiberg menar att utbudet kommer variera från gång till gång.

– Vi har än så länge bara haft bokningen öppen för april och maj. Några kommer säkert vara samma men det roliga är att det blir olika för varje gång.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Då blir det åka av på Danderyds nya skejtyta

Nyheter "1,5 miljoner är inte så mycket när man pratar om skejtanläggning" En skejtyta på 500 kvadratmeter intill Mörbyskolan ska stå färdig i början av oktober. – Vi vill ha en spektakulär invigning, säger Danderyds fritidschef.fredag 18/8 15:40

Gårdsbutiken i Vallentuna satsar på självbetjäning

Nyheter "Härliga och ärliga människor" På Tarby gård i norra Vallentuna huserar Marianne Holmström och hennes familj. Deras lilla gårdsbutiken har fått uppmärksamhet på sociala medier i veckan.fredag 18/8 14:54