Livat. Tanken är att torget ska fyllas med liv när det är marknadsdags.

Klart: Då drar nya marknaden igång på Täby torg

Under fem lördagar i vår och sommar ska Täby torg förvandlas till en marknadsplats. Nu är det klart med datumen.

  • Publicerad 10:36, 18 apr 2017

I januari skrev Täby Nyheter om att kommunen tecknat ett avtal med Stockholmsmarknader, som driver bakluckeloppisen på Täby Galopp, om att ha marknad på torget en lördag i månaden.

LÄS MER: Nytt försök för "Döda torget" - känd marknad flyttar in

Nu är det klart att det blir premiär för marknaden lördagen den 29 april, mellan klockan 12 och 16.

– Vår förhoppning, och det som det verkar bli, är helt enkelt en blandad marknad, all in helt enkelt. Det kommer absolut finnas loppis- och vintagegrejer men det kommer definitivt inte vara någon loppmarknad, säger Maria Wiberg, som driver Stockholmsmarknader.

– Det kommer att vara allt från ekologiska barnkläder till food trucks med mat från Sydamerika.

Olika varje gång

Förutom food trucks kommer det finnas en hel del för den matintresserade.

– Man kommer kunna köpa både Äppelmust från Norrviken, tunnbröd och massa andra saker. Är man intresserad av trädgård finns det sticklingar, fröer och även färdiga plantor, så det kommer att vara vårigt, säger Maria Wiberg.

Övriga marknadsdatum under våren och sommaren är den 27 maj, 29 juli, 26 augusti och 20 september. Maria Wiberg menar att utbudet kommer variera från gång till gång.

– Vi har än så länge bara haft bokningen öppen för april och maj. Några kommer säkert vara samma men det roliga är att det blir olika för varje gång.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem skickar dåliga DVD-filmer till Jocke?

Nyheter En gång fick han 300 stycken Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.fredag 15/12 20:08

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Nyheter "Nästan fullsatt" Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.fredag 15/12 15:33