Coop Hjorthagen stängde med kort varsel. Men från september kan Gunneli Möllby och andra Hjorthagenbor handla i en ny butik. Foto: Maja Brand

Klart: Då öppnar nya handlaren i Hjorthagen

Det blir fortsatt en matbutik i lokalen där Coop Hjorthagen tidigare låg. Det blir som Östermalmsnytt tidigare erfarit affärskedjan Tempo.

  • Publicerad 20:45, 4 apr 2017

Många boenden har oroats efter att Coop med kort varsel annonserade att de lämnar lokalen med hänvisning till den nya butiken i Norra Djurgårdsstaden.

LÄS ÄVEN: Efter Coops besked: Ny handlare på väg till Hjorthagen

Nu står det klart att det blir en ny butik då Axfood öppnar en Tempo-butik. Det kan Henrik Sved, chef för butiksutvecklingsavdelningen på Tempo bekräfta, även om det formellt fortfarande saknas en underskrift från Coops sida.

– Det blir en mataffär med fullt sortiment och med stark inriktning på färskvaror, säger Henrik Sved.

Måste renoveras

Eftersom butiken har ett stort renoveringsbehov kommer Tempo att ägna sommaren åt att modernisera den i grunden. Planen är att öppna den helt nya butiken i september.

Henrik Sved tror att Coop valde att lämna butiken just på grund av att den var så sliten.

– Vi kommer gå igenom allt grundligt med kylar, frysar och inredning. Rent geografiskt är det bra läge med nära till tunnelbana. Vi vet att kunderna kommer välja att handla hos oss om vi erbjuder en riktigt bra butik efter sommaren, säger han

LÄS ÄVEN: Upprört när matbutiken stänger: "Fick inget veta"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kim Källström om att lämna Djurgården

Nyheter Här är stjärnans egna ord om beslutet Det har spekulerats en tid men nu står det klart varför Kim Källström slutar.fredag 15/12 14:11