Det utdragna arbetet med cykelbanan på Värtavägen har inneburit indragna busshållplatser. Nu blir det minibuss för att kompensera resenärerna. Foto: Linda Gren

Klart: Det blir minibuss på Värtavägen

Nu har Östermalms strandade pensionärer, med hjälp av stadsdelen, lyckats övertala SL. Det blir en servicelinje med minibuss på Värtavägen.

  • Publicerad 14:30, 15 mar 2018

Idén om en minibuss kom från första början från boende på Östermalm. När arbetet med den nya cykelbanan på Värtavägen sedan i somras stoppat ettans buss från att köra fram till Fältöversten har många äldre och rörelsehindrade haft svårt att ta sig till shoppinggallerian. Först ville stadsdelen själva ordna en minibuss på Värtavägen som kompensation, men det stoppades då det bröt mot kommunallagen.

Nu kan Östermalmsnytt avslöja att SL sätter in minibussar, troligen från april.

– Jag har nu på förmiddagen haft ett möte med landstingets trafikförvaltning (SL), trafikkontoret och Keolis. Det var ett jättebra möte där förvaltningen sa ja till en temporär lösning, säger Maria Antonsson (MP), ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det lutar åt att lösningen blir en rundlinje med minibuss. Nu börjar arbetet med att utforma hur ofta den ska gå, och vilken väg den ska ta för att bli så effektiv som möjligt. Förhoppningen är att allt ska vara klart för start i slutet av april.

Därefter testkör man en månad för att se hur stort behovet är. Faller det väl ut så kommer minibussen bli kvar fram till att linje 1 kan köra som vanligt igen, vilket i dagsläget ser ut att bli augusti.

I arbetet med hur den nya minibusslinjen ska utformas vill stadsdelen och landstinget ha hjälp från allmänheten. Mejla dina tankar om turtäthet och rutt till forvaltning.ostermalm@stockholm.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Lotta gör kokbok – för hundar

Nyheter Kocken från Vasastan om egna provsmakningarna Kocken Lotta Henrikson i Vasastan gör eget godis till sin hund Morrgan och hans "fru" Hannah. Blodpudding är en återkommande och omtyckt ingrediens. Nu vill hon sprida sina recept till andra...fredag 20/4 14:27

Två skadade i trafikolycka på Essingen

Nyheter Polis och räddningstjänst arbetar på platsen En trafikolycka inträffade på Stora Essingen strax efter lunchtid i dag. Två personer uppges vara skadade.fredag 20/4 13:51