Brygga eller sand? Det ska tjänstemännen kika på. Foto: Most Photos

Klart: Här får Vallentuna en ny badplats

I går klubbades beslutet av politikerna: Det blir en ny badplats vid Vallentunasjön. Om pengarna räcker ska även Toftesta badplats vid Garnsviken renoveras.

  • Publicerad 10:26, 14 nov 2017

En miljon kronor ska användas för att anlägga badplats i Vallentunasjön. Det står klart efter gårdagens kommunfullmäktige.

– Det är fantastiskt kul! Vattenkvaliteten har blivit väsentligt bättre under senare års insatser och det är fullt tjänligt som badvatten. Och när det blir en badplats blir det ett enormt fokus på att vattenkvaliteten ska vara god, säger fritidsnämndens ordförande Lars Carlsson (C).

Badplatsen ska ligga vid Gustavs Udde. Om det inte är möjligt ska badplatsen hamna vid Manhemsvägen. Vilket av alternativen det blir kommer fritidsförvaltningen att bestämma.

– Om det blir sand eller brygga är upp till förvaltningen att titta på, säger Lars Carlsson.

Om det finns pengar kvar efter badplatsen vid Vallentunasjön vill kommunen uppgradera Toftesta badplats vid Garnsviken. Där finns en brygga men då skulle den renoveras eller bytas ut, och parkeringsplatser anordnas.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

JUST NU: Polisinsats efter misshandel i Vallentuna

Nyheter Skedde vid Roslagsbanan Polispatruller och helikopter har ryckt ut efter larm om att personer blivit misshandlade på Banvägen utmed Roslagsbanan.tisdag 20/2 17:10

14 år senare – första delen av Danderyds centrum färdigt

Nyheter "Kommer bli otroligt synlig" Sakta men säkert pågår om- och nybyggnationen av dagens Mörby centrum till det som ska bli Danderyds centrum. Vi träffade centrumchefen Håkan Larsson, tog oss högst upp på det nybyggda kontorshuset...tisdag 20/2 13:45