Foto: Mostphotos

KLART: Ny plats för returparken i Vallentuna

Att Vallentuna ska få en egen returpark är känt sedan en tid tillbaka. Nu finns en ny utpekad plats.

  • Publicerad 13:31, 29 jan 2018

I oktober blev det känt att Vallentuna kommun skulle få en egen återvinningsstation.

De första beskeden var att en tillfällig returpark skulle byggas på Teknikvägen, nära Vallentuna centrum. Men efter många klagomål och invändningar ändrade sig kommunen.

LÄS MER: Sörab: "Vi letar nya platser för returparken"

Under några veckor har de nu sökt efter en ny lämplig plats. Den är nu hittad.

"Den plats som identifierats som möjlig ligger öster om Vallentuna centrum intill ST1-macken och cirkulationsplatsen vid infarten till Arningeleden och Okvista arbetsområde. Platsens goda kommunikationsläge ger förutsättningar för kommunens invånare att besöka platsen både med bil och kollektivtrafik", skriver kommunen på sin hemsida.

– Då skulle den sträcka sig bakåt, in i skogen, vara lite långsmal, säger Ylva Mozis (L), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

– Vi vill gärna att Vallentunaborna ska ha en plats som är ganska nära centrala Vallentuna. Samtidigt ligger den inte allt för nära bostadsområde. Sedan får man se mer i detalj hur man gör med trafiklösningar. Det känns jättebra, jag hoppas verkligen att det kommer att fungera.

Det blev livat förra gången, vad gör ni annorlunda nu?

– Skillnaden den här gången är att det är kommunen som letat efter en bra plats. Förra gången var det inte kommunen som hade pekat ut den platsen, det var Sörab själv, säger Ylva Mozis.

Johan Lausing, vd på Sörab, är väldigt nöjd:

– Det är en alldeles utomordentlig plats, den borde inte störa någon och det är lätt att ta sig dit. Vi är jätteglad över att vi hittat en tomt, det kommer bli jobbigt på Hagby annars.

– Men nu får vi se om vi får plats. Vi behöver en hektar ungefär, så vi får se om storleken fungerar fullt ut.

Teknikvägen skulle få ett tillfälligt bygglov, hur blir det på den här tomten?

– Det vet jag inte ännu, det beror på hur vi får plats på tomten, säger Johan Lausing.

Om den tekniska utredningen visar att det är möjligt att placera returparken på platsen kommer en bygglovsansökan och miljöanmälan att skickas in.

När returparken kan stå klar är i dagsläget oklart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Därför spärrades Biblioteksgången av i veckan

Nyheter "Initialt kunde vi inte avgöra vad det var inuti" Läsare undrar hur det kom sig att polisen spärrade av Biblioteksgången i Täby centrum under måndagen. Svaret: En förpackning som polisen var tvungen att undersöka.fredag 16/2 11:23

Danderydsvalet 2018: Hur högt tål Djursholm?

Nyheter "Riskerar kulturhistoriska värden" På den tidigare bensinmacksstationen vid Djursholms torg ska man bygga bostäder. Vi ställde den hypotetiska frågan om det är möjligt med ett 10-våningshus till alla partiers företrädare i...fredag 16/2 11:20